Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgā atklāj strūklaku sezonu

Ceturtdienas rītā Rīgā tika iedarbinātas abas peldošās strūklakas pilsētas kanālā - viena pie Latvijas Nacionālās operas, bet otra pie Bastejkalna, portālu Diena.lv informēja Rīgas dome.

Piektdien tiks iedarbināta arī vecākā strūklaka Rīgā - Nimfa - Nacionālās operas skvērā, Bastejkalna strūklaku kaskāde, kā arī strūklaka pie Kongresu nama.

Līdz valsts svētkiem, 4. maijam, plānots ieslēgt arī Kongresu nama strūklaku, bet pārējās pilsētas centrā esošās strūklakas tiks iedarbinātas līdz 9. maijam.

Rīdzinieki un pilsētas viesi tiek aicināti saudzīgi izturēties pret strūklakām. Nevajadzētu pa tām kāpelēt, jo tā var sabojāt to sprauslas, izņēmums ir "bradājamie" baseini. Tāpat nedrīkst mest strūklakās akmentiņus un smiltis vai peldināt suņus, jo tad var aizsērēt strūklaku filtri. Strūklaku apsaimniekotāji – Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta speciālisti uzsver, ka strūklaku bojājumu novēršana izmaksā dārgi, turklāt remontdarbu laikā tās nedarbosies.

Lai strūklakas salabotu, no tām ir jāizlaiž viss ūdens, jāveic remonts un atkal jāielaiž no jauna ūdens, piemēram, Kongresu nama strūklakai vajadzīgi 70 kubikmetri  ūdens – tās ir aptuveni 350 vannas (tādas kā ir dzīvokļos).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas