Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rīgā gaisa kvalitātes indekss ir novērtējams kā ļoti slikts, pārējā Latvijas teritorijā – slikts

Salīdzinājumā ar 2. oktobri PM10 diennakts vidējā koncentrācija 3. oktobrī ir nedaudz samazinājusies, taču joprojām augstā līmenī saglabājoties Rīgā un Latvijas Dienvidrietumu daļā. Atbilstoši, Rīgā gaisa kvalitātes indekss ir novērtējams kā ļoti slikts, bet pārējā Latvijas teritorijā – slikts, portālu Diena.lv informēja VSIA Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

PM10 diennakts vidējā koncentrācija sestdien Rīgā, Brīvības ielā, bija 103 mikrogrami kubikmetrā (µg/m³) – mazāk par piektdien reģistrētajiem 123 µg/m³, liecina LVĢMC svētdienas rītā publicētie dati.

LVĢMC atgādina, ka joprojām jābūt piesardzīgiem cilvēkiem, kuriem ir elpceļu problēmas.

Eiropas Komisijas rekomendācijas gadījumos, kad novērojams augsts gaisa piesārņojums: jutīgās grupas locekļiem, kā bērniem ar astmu, pieaugušiem ar sirds problēmām jāierobežo pastaigas un lielāka fiziskā slodze ārā.

Ikkatram, ja izjūt, ka sāk sūrstēt kakls vai nāk klepus, jāierobežo fiziskās aktivitātes un pastaigas ārā.

Šodien un nākamās nedēļās sākumā laika apstākļus noteiks ciklona ziemeļaustrumu mala, vietām, galvenokārt valsts austrumos, pa laikam līs, un joprojām dominēs dienvidrietumu vējš. Tāpēc pastāv varbūtība, ka no dienvidaustrumiem vēl tiks atnesti putekļu/dūmu mākoņi. Tomēr atmosfēras augstākos slāņos jau dominē dienvidu puses vēji, kas mazina gaisa masu plūsmu pārnesi no austrumiem. 

Pēc Eiropas Komisijas Copernicus Atmosfēras Monitoringa Servisa prognozēm PM10 piesārņojums Latvijas gaisa telpā 4. oktobrī sagaidāms zemāks, vien austrumu daļā pierobežā koncentrācija nepārsniegs 30 µg/m³ un pārējā Latvijas teritorijā - nepārsniegs 20 µg/m³, bet 5. oktobrī jau visā Latvijā nepārsniegs 20 µg/m³. Pie šādas prognozes gaisa kvalitāte tiek novērtēta kā viduvēja-laba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas