Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā pārspēts visu laiku siltākās nakts rekords

Pagājušajā naktī, no 22. uz 23.jūniju, gaisa temperatūra novērojumu stacijā galvaspilsētas centrā nenoslīdēja zem +24 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Šī ir pirmā reize Latvijas vēsturē, kad kādā valsts novērojumu stacijā gaisa temperatūra nakts gaitā nenoslīd zem +24 grādiem.

Iepriekšējais siltākās nakts rekords bija +23,7 grādi šī gada īsākajā naktī Daugavgrīvā, kā arī 2012.gada 29.jūlijā Daugavgrīvā un 1931.gada 29.jūlijā Rīgas centrā.

Aizvadītajā naktī vēl pusnaktī gaisa temperatūra Rīgas centrā bija +27,3 grādi, piecos rītā tā pazeminājās līdz +24,4 grādiem un vēlāk sāka paaugstināties.

Citviet Latvijā gaisa temperatūra piecos rītā bija no +17,3 grādiem Mērsragā līdz +23,2 grādiem Zvejniekciemā. Lielā valsts daļā nakts bija tropiska - gaisa temperatūra saglabājās virs +20 grādiem.

Otrdien, 22.jūnijā, maksimālā gaisa temperatūra Latvijā bija no +28,3 grādiem Kolkā līdz +32,5 grādiem Daugavpilī un +33,1 grādam Daugavgrīvā.

Visās novērojumu stacijās, kurās tiek veikta temperatūras rekordu uzskaite, - izņemot Bausku, Liepāju un Rucavu, - tika pārspēts 22.jūnija karstuma rekords. Daugavpilī, Dobelē un Saldū tika pārspēts arī mēneša trešās dekādes rekords.

Jau ziņots, ka trešo dienu pēc kārtas tika labots arī attiecīgā datuma nacionālais karstuma rekords.

Savukārt augstākā gaisa temperatūra Eiropā otrdien bija +40 grādi Itālijā un Krievijas dienvidos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas