Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā uz tiltiem un Daugavas labajā krastā veidojas sniega sanesumi un apledojums

Ap pulksten 11 otrdienas rītā Rīgas domes Satiksmes departamenta diennakts ziemas dežūrposteņa novērojumi liecina, ka sniega sanesumi un apledojums šobrīd vairāk veidojas uz tiltiem un Daugavas labajā krastā, īpaši skarot Latgales priekšpilsētu un Ziemeļu rajonu, vēsta pašvaldība.

Savukārt Rīgas satiksmes dati liecina, ka pagaidām būtiski, sniegputeņa izraisīti sabiedriskā transporta kustības kavējumi nav novēroti. Visa Satiksmes departamenta ziemas uzturēšanas tehnika turpina darbu pilnā apjomā – kopumā 50 tīrāmās un kaisāmās vienības.

Ap pulksten 11 Daugavas labajā krastā veidojās vairāk nokrišņu nekā kreisajā, tādēļ aktīvākais sniega tīrīšanas un pretslīdes materiālu kaisīšanas darbs turpinās Ilūkstes ielā, A. Keldiša ielā, kā arī Nīcgales, Saharova, Deglava un Katlakalna ielās. Lielāks sniega daudzums un transportlīdzekļu slīdēšana var veidoties Ziemeļu rajonā, tostarp Viestura prospektā, kā arī Ezermalas, Gaujas un Ķīšezera ielās. Lielāka apledojuma veidošanās pašlaik novērota uz tiltiem un pārvadiem, kur attiecīgi tiek veikta sniega tīrīšana un pretslīdes materiālu kaisīšana.

Lai arī kopumā ielu caurbraukšana pašlaik ir apmierinoša, ņemot vērā brāzmaino vēju, lokāls apledojums un sniega sanesumi var veidoties visā Rīgas teritorijā, tostarp Daugavas kreisajā krastā. Turklāt, sākoties intensīvai snigšanai un putenim, braukšanas apstākļi var strauji mainīties. Tādēļ pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus būt īpaši piesardzīgiem, savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Sekojot meteorologu prognozēm, ziemas uzturēšanas tehnika turpinās strādāt ar pilnu jaudu arī turpmākās dienas līdz snigšanas intensitāte ievērojami mazināsies.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas