Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Salīdzinājumam - 2017.gadā bāriņtiesa pārtrauca aizgādības tiesības 380 personām, bet 2015.gadā - 316 personām.

Rīgas bāriņtiesa pērn aizgādības tiesības pārtraukusi 266 personām

Rīgas bāriņtiesa pērn aizgādības tiesības pārtraukusi 266 personām, savukārt atjaunojusi - 95 personām, informēja Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Vienpersonisks lēmums par aizgādības tiesību pārtraukšanu 2018.gadā tika pieņemts 90 gadījumos, kas arī vērtējams kā samazinājums, jo 2017.gadā tika pieņemti 116 šādi lēmumi. Šajos gadījumos bērnu tiesību pārkāpumus galvenokārt konstatējuši Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki, kuri vakara stundās un nakts laikā nošķīruši bērnus no ģimenes un nogādājuši drošos apstākļos.

Kā norāda pašvaldībā, Rīgas bāriņtiesas 2018.gada statistikas pārskats liecina, ka kopējais ārpusģimenes aprūpē - aizbildnībā, audžuģimenē, aprūpes iestādē - esošo bērnu skaits pērn ir samazinājies.

Kopumā aprūpes iestādēs pagājušā gada beigās atradās 235 pašvaldības bērni, kas ir zemākais rādītājs pēdējo 12 gadu laikā, jo 2007.gadā aprūpes iestādēs bija 772 bērni.

Tāpat ievērojami samazinājies aprūpes iestādēs ievietoto bērnu skaits - pērn iestādēs ievietoti 36 bērni. 2017.gadā šāds lēmums tika pieņemts par 89 bērniem, bet 2008.gadā - par 199 bērniem.

Aizbildņu ģimenēs 2018.gada beigās kopumā dzīvoja 1083 bērni, bet audžuģimenēs - 254 bērni. Audžuģimeņu skaits pērn pieaudzis par sešām, sasniedzot 82 audžuģimenes.

Rīgas bāriņtiesa norāda, ka ir vērojama kaut arī neliela, bet pozitīva tendence palielināties audžuģimenēs ievietoto bērnu skaitam, tomēr audžuģimeņu skaits joprojām ir nepietiekams.

Kopumā pērn Rīgas bāriņtiesa pieņēmusi 3040 lēmumus, no kuriem 17 lēmumi tika pārsūdzēti, bet neviens tiesā netika atcelts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas