Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Gerhards sabiedrības spiediena rezultātā nolēmis reaģēt un apturēt ne tikai Rīgas domes, bet arī citu pašvaldību nedemokrātiskos ierobežojumus

Rīgas dome parauj līdzi citus

Pagājušās nedēļas notikumi Rīgas domē, kur, veicot izmaiņas pašvaldības nolikumā, koalīcija ierobežoja opozīcijas deputātu iespējas uzdot jautājumus, atsauksies uz visām pašvaldībām, kurās ir līdzīga kārtība. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) uzdevusi visām pilsētu un novadu domēm līdz 15. martam izvērtēt savus nolikumus un svītrot normas, kas neatbilst demokrātiskas valsts pamatprincipiem. Ja tas netiks izdarīts, ministrija ir gatava apturēt šo ierobežojumu darbību, Dienu informēja VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts (NA), kurš ir parakstījis pašvaldībām adresēto vēstuli.

Top komentāri

Zuze
Z
Nesaprotu, kā var pašvaldības mainīt un izdot savus likumu, arī saistošos noteikumus, kuri krasi atšķiras un neatbilst Ministru kabineta noteikumos pieņemtajiem? Kaut arī šis, par piegulošo teritoriju un tās piespiedu kopšanu, kurš ir pilnīgi pretrunā ar vairums MK un satversmes pieņemtajiem noteikumiem, ko nepilda un pieņem savus izdomāPašvaldībās.
Jūrmalā ir īsta kārtība
J
Jūrmalā ir īsta kārtība - kad JKP Ābelītis sāka uzdot pārāk neērtus jautājumus, domē valdošā kliķe viņam ātri lika saprast, ka labāk ir nolikt mandātu.
lats
l
Jūrmalā tiem deputātiem, kas pārāk daudz jautā, uzsūta būvvaldi un visas iespējamās pārbaudes, turklāt izķengā pašvaldības avīzēs
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas