Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgas sanitārā transporta autobāze tiesājas ar savu šoferi par sasistu ātrās palīdzības auto

Rīgas sanitārā transporta autobāze (RSTA), kas autoparku izmanto neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, tiesājas pret savu darbinieku - ātrās palīdzības šoferi -, cenšoties no viņa piedzīt gandrīz 4000 eiro par avārijā sadauzītu ātrās palīdzības automašīnu, svētdien vēstīaj TV3 raidījums Nekā personīga.

2012.gada 30.novembrī bija uzsnidzis sniegs un Jūrmalas ātrās palīdzības mikroautobuss ar Vadimu Ivančenko pie stūres steidzās uz svarīgu izsaukumu. Cilvēka dzīvībai draudēja briesmas, bet mediķi pie pacienta nenokļuva, jo Talsu šosejas taisnā posmā starp Klapkalnciemu un Ragaciemu mašīna saslīdēja, iebrauca grāvī un apgāzās.

Ivančenko apgalvojis, ka tovakar nebija pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu - 90 kilometrus stundā. Pēc viņa teiktā, avārija notika tādēļ, ka mašīnas aizmugurējie riteņi nebija aprīkoti ar ziemas riepām.

Arī kāds cits RSTA šoferis Nekā personīga apstiprināja, ka Ivačenko divas nedēļas pirms avārijas prasījis, lai viņam mašīnu aprīko ar ziemas riepām, taču tas neticis izdarīts.

RSTA ātrās palīdzības automašīnas ir apdrošinātas, tomēr KASKO līgums paredz 10% pašrisku, kas konkrētajā gadījumā nozīmēja, ka transportlīdzekļa īpašniekam pēc avārijas jāsedz zaudējumi apmēram 3984 eiro (2800 latu). Šo summu RSTA pašlaik tiesas ceļā cenšas piedzīt no šofera Ivančenko.

Viņiem darba līgumā esot teikts, ka autovadītājs ir pilnībā atbildīgs par uzņēmumam nodarītajiem zaudējumiem, kas radušies darba laikā viņa vainas dēļ.

Ātrās palīdzības šoferi Nekā personīga arī sūdzējušies, ka viņiem no algas tiek atskaitītas busu remontu izmaksas.

"Kaut kāda detaļa salūzt, vienmēr ir autovadītājs vainīgs. Nu un mēģina atskaitīt. Pat ne piekrišanu prasa, ne ko. Vienkārši algas dienā ir algu lapiņā, ka ir ieturējumi par degvielu. Pat neraksta, ka ir par detaļām vai par kaut ko, ka ir ieturējumi par degvielu, tā it kā mēs būtu vai nozaguši degvielu vai ko," raidījumam anonīmi stāstījis kāds RSTA šoferis.

Uzņēmumā gan šādus šoferu apgalvojumus noliedz, skaidrojot, ka no darba samaksas atvilkumi tiek izdarīti vien tad, ja autovadītājs kavē darbu. "Naudas sodu" uzliekot arī audzināšanas nolūkos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas