Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rinkēvičs bažījas, ka situācija Ukrainā var eskalēties līdz atklātai un plašai vardarbībai

Ņemot vērā notikumus Doņeckā, Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (Reformu partija) ir bažas, ka situācija Ukrainā var eskalēties līdz pat atklātai un plašai vardarbībai, - tādu viedokli ministrs pauda žurnālistiem pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

"Es ļoti gribētu cerēt, ka nekāda Krimas scenārija nebūs," teica ministrs, uzsverot, ja  Austrumukrainā atkārtosies Krimas scenārijs, sekos arī atbildes soļi no Eiropas Savienības puses, proti, varētu tikt iedarbināta tā saucamā trešā sankciju fāze jeb ekonomiskās sankcijas.

"Es baidos arī, ka šoreiz situācija pašā Ukrainā eskalēsies līdz pat atklātai un plašai vardarbībai. Man tādas bažas ir," atzina ministrs, paužot cerību, ka to apzinās gan Ukrainas varasiestādes, gan cilvēki Doņeckā, kuri turp ieradušies arī no ārpuses.

"Mēs tiešām ar bažām sekojam notikumu attīstībai," teica ministrs.

Jau ziņots, ka prokrieviskie aktīvisti Doņeckas apgabala valsts administrācijas ēkā ieņēmuši prezidiju un pasludinājuši Doņeckas tautas republikas izveidi. Doņeckas apgabala padomes deputāti, kuri paziņojuši par republikas izveidi, pavēstīja par Doņeckas apgabala iekļaušanu Krievijas sastāvā, kā arī lūguši Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ievest pagaidu miera uzturēšanas spēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas