Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rinkēvičs iekļauj vēl 26 Baltkrievijas pilsoņus nevēlamo personu sarakstā

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Ministru kabinetā lemto, kā arī koordinējot ar Igaunijas un Lietuvas Ārlietu ministrijām, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir pieņēmis lēmumu uz nenoteiktu laiku noteikt ieceļošanas aizliegumu Latvijā 26 Baltkrievijas Republikas pilsoņiem, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

ĀM ieceļošanas aizliegumu noteikusi Baltkrievijas Republikas informācijas ministram, sporta un tūrisma ministram un viņa vietniekam, kā arī citām amatpersonām no iekšlietu un tieslietu struktūrām, arodbiedrībām un valsts propagandas medijiem.

ĀM norāda, ka minētās personas ar savu rīcību ir organizējušas un atbalstījušas 2020. gada 9. augusta prezidenta vēlēšanu viltošanu un atbalstījušas tām sekojošo miermīlīgo protestu vardarbīgo apspiešanu.

Šīs personas tiek iekļautas Latvijai nevēlamo personu sarakstā papildus tām divām personām, kurām aizliegums ieceļot Latvijā tika noteikts šī gada 16. novembrī.

Kopā ieceļošanas aizliegums Latvijā saistībā ar minētajiem notikumiem Baltkrievijā šobrīd ir noteikts pret 159 personām.

Ministra lēmums ir pieņemts saskaņā ar Imigrācijas likuma 61. panta otro daļu.

Latvijai nevēlamo personu sarakstā tiek iekļautas šādas personas: Sergejs Kovaļčuks, Igors Luckijs, Mihails Portnojs, Romāns Kots, Dmitrijs Stribulevičs, Vjačeslavs Sulkovskijs, Jevgeņijs Vaicehovičs, Dmitrijs Šinkarevičs, Jurijs Strahovecs, Dmitrijs Junkevičs, Maksims Kiškovičs, Sergejs Horts, Nikolajs Karpenkovs, Marija Mazurkeviča, Ludmila Deja, Vadims Denisenko, Vladimirs Bazanovs, Grigorijs Azarjonoks, Dmitrijs Žuks, Vasīlijs Dementejs, Jeļena Nekrasova, Mihails Orda, Jeļena Mankeviča, Nikolajs Matjukevičs, Anna Varfolomejeva, Vladimirs Percovs. 

Par sankciju saraksta paplašināšanu piektdien paziņojušas arī Lietuvas un Igaunijas Ārlietu ministrijas.

Kā uzsvēris Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs, sankcijas Baltkrievijas informācijas ministram un sporta ministram noteiktas, reaģējot uz interneta darbības ierobežojumiem un Minskas režīmu kritizējošo sportistu vajāšanu.

"Strādājam divos virzienos - Eiropas un nacionālajā. Redzam, ka situācija nemainās, aizejošais režīms uzspiež jaunu realitāti, kurai nav perspektīvu, tādēļ mums jāturpina izdarīt spiedienu," viņš norādījis, atgādinot, ka Baltijas valstu sankciju sarakstos iekļautas vairāk nekā pusotra simta personu, kurām noteikts iebraukšanas aizliegums, tikmēr Eiropas Savienība sankcijas līdz šim noteikusi 59 personām, paredzot gan iebraukšanas aizliegumu, gan aktīvu iesaldēšanu.

Demonstrācijās pret pašpasludinātā Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu kopš augusta zaudējuši dzīvību vismaz četri cilvēki. Eiropas Savienība jau aizvadītajā nedēļā nosodīja opozīcijas aktīvista Ramana Bandarenkas nāvi un brīdināja Minsku par jaunu sankciju noteikšanu.

pievienotas pēdējās četras rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas