Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Rungainis: Latvijai ir jāizmanto bijušo padomju valstu cilvēku nostaļģija

Latvijai ir potenciāls izmantot bijušā padomju bloka valstu cilvēku nostalģiju un tas ir jādara, tā par Saeimas deputāta Aināra Šlesere (PLL) vēlmi būvēt jaunas  koncertzāles un viesnīcas Jūrmalā un Rīgā, pretī piedāvājot Latvijas pilsonību, atzina investīciju banķieris Ģirts Rungainis.Līdzīgi domā Arco Real Estate padomes priekšsēdētājs Viktors Savins.

"Ja izdosies piesaistīt investorus un uzbūvēt, tad jau atmaksāsies. Tam, kurš domā, ka tas nav iespējams, labāk tomēr nejaukties to darbā, kuri kaut ko dara.”"Šlesera kungs par kompleksu un viesnīcu tēmu runāja arī sakarā ar lidostas attīstību un citiem projektiem Rīgā un tās apkārtnē," skeptisks ir Latio vadītājs Edgars Šīns. Tomēr viņš atzīst: ja izdotos kaut daļu no šīs ieceres realizēt, tas būtu vērtīgs pienesums tautsaimniecībai.

Viņš gan nepiekrīt, ka par investīcijām jāpiešķir pilsonība: "Ja ir ieviesti kādi standarti, kā valodas un vēstures zināšanas, tad tos tomēr nevajadzētu mainīt. Dot pilsonību tikai par to, ka esi labs uzņēmējs, ir pārsteidzīgi."

Edgars Šīns uzskata, ka pilsonības piešķiršana ir politizēts jautājums, taču redz ieguvumus no esošās sistēmas, kas investoriem ļauj iegūt uzturēšanās atļauju: "Īpašumu vērtība Rīgas centrā un Jūrmalā cēlusies par 20-30 procentiem, kas daudzām ģimenēm ļāvis pārvarēt grūtības."

Jau ziņots, ka Ainārs Šlesers (LPP/LC) piektdien paziņoja, ka jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis mākslinieciskajam vadītājam Igoram Krutojam būtu jāpiešķir Latvijas pilsonība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas