Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Sabiedriskajiem medijiem jāprecizē papildu budžeta prioritātes

VSIA Latvijas Radio (LR) un Latvijas Televīzija (LTV) jāprecizē papildu budžeta prioritātes, to ceturtdien sēdē nolēma Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), informē padomes pārstāve Sanita Blomniece.

"Sēdē galvenokārt tika skatītas tās LR budžeta prioritātes 2013.- 2015.gadam, kas būtu jāliek augšgalā, ja būtu iespējams papildināt budžetu. LR prioritātes tiek nosacīti sadalītas divos blokos, kur pirmās ir likuma pamatotās prasības, bet otrajā pozīcijā ir kvalitātes attīstība," norādīja LR juridiskā dienesta vadītāja Sandra Ķirse.

Ķirse paskaidroja, ka likuma pamatotajās prasībās ietilpstot, piemēram, ietekme uz budžetu saistībā ar elektrības tarifu pieaugumu, apraides palielināšanu vai kultūras dzīves arhivēšanu, savukārt kvalitātes attīstības prioritāšu blokā ietilpst satura attīstīšana un, piemēram, atalgojumu palielināšana.

Līdz nākamajai nedēļai NEPLP tiks iesniegti papildu komentāri, kas pamato LR prioritāšu pozīciju.
Tāpat NEPLP sēdē tika izskatītas arī LTV budžeta prioritātes 2012. un 2013.gadam. LTV pārstāvji iepazīstināja padomi arī ar pārvietojamās televīzijas stacijas iepirkuma gaitu.

NEPLP loceklis Gints Grūbe pastāstīja, ka sēdē tika izskatītas tādas LTV papildu budžeta prioritātes kā satelīta zemes stacija, kas atrodas kritiskā stāvoklī, datorparks, kas nav atjaunots kopš 2003.gada, pārvietojamās televīzijas stacijas iegāde, atbalsts filmu nozarei un produkcijas apjoma veicināšanai, kā arī LTV darbinieku atalgojuma palielināšana."

Grūbe norādīja, ka nākamnedēļ abas sabiedriskās raidorganizācijas dosies uz Finanšu ministriju un runās par tām budžeta prioritātēm, kas papildus nepieciešamas, lai šogad un nākamgad raidorganizācijas spētu sekmīgi darboties un izpildīt sabiedrisko pasūtījumu.

LR ieņēmumi 2010.gadā bijuši 4,97 miljoni latu, no tiem 3,80 miljoni latu bijuši valsts budžeta dotācija. Savukārt LTV 2010.gada ieņēmumi bijuši 10,14 miljoni latu, no tiem valsts budžeta dotācija bijusi 7,12 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas