Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Sabiedriski konsultatīvā padome aicina uz Saeimas plenārsēdi virzīt visus 15 NEPLP kandidātus

Sabiedriski konsultatīvās padomes (SKP) vadības grupa nosūtījusi savu nostāju Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, izsakot pretenzijas pret procesu, kādā tikuši virzīti un atlasīti kandidāti darbībai Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP).

SKP aicina vērtēšanai Saeimas plenārsēdē virzīt visus 15 uz konkursa otro kārtu izvirzītos un aizvien kandidējošos pretendentus uz NEPLP, portālam Diena.lv norādīja SKP.

SKP uzskata, ka komisija nebija izstrādājusi skaidru kārtību, kādā notiks konsultācijas ar biedrībām un nodibinājumiem, kandidātu atlases procesā. Lai arī tika uzsvērts, ka kandidātu izvirzīšanas procedūra ir atklāta, tomēr nebija skaidrs, kādi ir kandidātu atlases kritēriji, izņemot tos, kas noteikti likumā, un kuriem atbilst visi konkursā pieteiktie kandidāti.

"Tāpat Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja uzsvēra, ka komisija saņēmusi daudzu nevalstisko organizāciju viedokļus, tomēr nevienā no atlases posmiem neviena no organizācijām netika iepazīstināta ar citu organizāciju viedokļiem un atsauksmēm par kandidātiem, vai citiem priekšlikumiem. SKP vadības grupai netika pausts viedoklis, kādā veidā ņemti vērā vai nav ņemti vērā SKP vadības grupas iesniegtie priekšlikumi par Padomē ietilpstošo kandidātu kompetencēm," skaidroja SKP pārstāvji, vienlaikus norādot, ka vēstule komisijai iesniegta pērn 28. novembrī, bet atbilde nav saņemta.

SKP skaidroja, ka arī komisijas lūgtās rekomendācijas par kandidātiem kā atlases sastāvdaļa vērtējamas apšaubāmi, jo deva iespēju komisijai iegūt subjektīvu informāciju par kandidātu, kas tajā pašā laikā nav pārbaudāma un nevar būt objektīva un profesionāla lēmuma pieņemšanas pamats. SKP vadības grupa arī uzskata, ka komisijai, pirms jaunās NEPL padomes kandidātu atlases bija objektīvi jāizvērtē iepriekšējās padomes darbs un jānosaka skaidrs uzstādījums satursiki, ar objektīvi mērāmiem kritērijiem, pēc kuriem veikt nākamās NEPLP kandidātu atlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas