Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saeima noraida LPV piedāvājumu par Valsts prezidenta ievēlēšanu aizklātās vēlēšanās

Saeima šodien noraidīja opozīcijas partijas Latvija pirmajā vietā (LPV) iesniegtos grozījumus Valsts prezidenta ievēlēšanas likumā un Latvijas Republikas Satversmē, kas paredz Valsts prezidentu ievēlēt aizklātās vēlēšanās.

LETA jau rakstīja, ka LPV Saeimas frakcija rosina grozīt Satversmi, nosakot, ka Valsts prezidentu ievēlē, aizklāti balsojot, ar ne mazāk kā 51 Saeimas locekļu balsu vairākumu. Patlaban Satversmes 36.pants nosaka, ka Valsts Prezidentu ievēlē atklāti.

LPV deputāti norāda, ka 12.Saeima, 2018.gadā, dažas dienas pirms Valsts prezidenta vēlēšanām, grozīja Satversmi, mainot prezidenta ievēlēšanu no aizklātām uz atklātām vēlēšanām. Padarot vēlēšanas procesu caurskatāmāku, LPV ieskatā, tā laika Saeimas deputāti maldīgi cerēja, ka šādi tiks vairota uzticība parlamentam. Taču sabiedrības uzticība Saeimai nav palielinājusies, tieši pretēji, uzskata LPV.

''Balsojot atklāti par Valsts prezidenta kandidātu, Saeimas deputāti ir spiesti pakļauties frakcijas disciplīnai, kas paredz, ka jābalso saskaņā ar frakcijas lēmumu. Sods par nepakļaušanos frakcijas disciplīnai ir izslēgšana no frakcijas un kļūšana par neatkarīgo deputātu. Kļūstot par neatkarīgo deputātu, politiķis tiek zināmā mērā ''izslēgts'' no daudziem Saeimas politiskiem procesiem,'' likumprojekta anotācijā saka frakcija.

LPV vērtējumā, grozījumi dos deputātam iespēju netraucēti un neietekmēti balsot par to Valsts prezidenta kandidātu, ko viņš uzskata par piemērotāko augstajam amatam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas