Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Saeimas deputāts Meļņikovs iekļauts nodokļu parādnieku sarakstā

Pētot Saeimas deputāta Igora Meļņikova (SC) deklarācijā norādīto līdzekļu izcelsmi, atklājušās jaunas neskaidrības - Meļņikovs sapinies skaidrojumos par papildus ziņu iesniegšanu Valsts ieņēmumu dienestam (VID), turklāt izrādās, ka deputāts iekļauts nodokļu parādnieku sarakstā, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums De facto.

Ar aktīvu parlamentāro darbu I.Meļņikovs neizceļas - 11.Saeimas ne pārāk garajā mūžā tribīnē viņš kāpis tikai vienu reizi. Depuatiuzdelnas.lv apkopotā informācija liecina, ka Meļņikovs Saeimas pirmajos darba mēnešos bijis viens no lielākajiem sēžu kavētājiem, apmeklējot vien 60% Saeimas sēžu. Bet publiskajā telpā ne tajā labākajā gaismā Meļņikova vārds parādījās pērn vasarā, kad portāls pietiek.com vēstīja, ka deputāta ģimenei piederošais SIA Karavīrs esot pieķerts elektrības zagšanā. Tolaik Meļņikovs apgalvoja, ka radusies kļūda skaitītājā.

Pašlaik vairāk jautājumu nekā atbilžu sniedz deputāta iesniegtā deklarācija. De facto jau vēstīja, ka saskaņā ar VID iesniegto deklarāciju, Meļņikova uzkrājumi skaidrā nauda un bankas kontos pērn pieauguši par 34 387 latu, kamēr nopelnījis viņš pērn vien 18 346 latu.  Pirms nedēļas Meļņikovs apgalvoja, ka naudu viņam uzdāvinājusi sieva, bet deklarācijā  dāvinājums nav norādīts, jo informācija tikai nesen iesniegta VID.

De facto rīcībā esošās ziņas gan liecina, ka deputāts nav stāstījis taisnību, jo VID informāciju par dāvinājumu ieguvis tikai šo pirmdien. Proti, dienu pēc tam, kad par neskaidrībām deputāta deklarācijā ziņoja raidījums.

Meļņikovs gan raidījumam apgalvoja, ka ziņas VID nosūtījis pirms divām nedēļām, taču pārvaicāts, ka VID ziņas saņemtas tikai šonedēļ, deputāts taisnojās,ka “es nezināju, ka tik ilgi iet vēstule.”

Raidījums vēsta, ka Meļņikovs šogad bija viens no pirmajiem deputātiem, kas vispār iesniedza amatpersonu ienākumu deklarāciju. Tas gan viņam šoreiz nav nācis par labu, jo deklarāciju labot var mēnesi pēc tās iesniegšanas. Šo termiņu Meļņikovs nokavējis un kārtība paredz, ka šādā gadījumā VID tagad informācija būtu jānodod finanšu policijai, kas lemtu, vai noticis krimināli jeb administratīvi sodāms pārkāpums. Šī gan nav pirmā reize, kad deputātam sanācis saķerties ar VID. Izrādās VID Meļņikovam jau veicis nodokļu auditu un konstatējis nenomaksātus nodokļus, rezultātā deputātam veikts uzrēķins vairāk nekā 70 000 latu apmērā.

Kā skaidroja VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Ināra Pētersone, pēc veiktā audita  deputātam “papildus aprēķinātais nodoklis un nokavējuma nauda un soda nauda 76 tūkstoši”, viņa arī uzsvēra, ka tas ir atkārtots apliecinājums tam, ka “ VID vērtē, skatās un nešķiro cilvēkus, vai tā ir amatpersona, deputāts vai parasta fiziska persona, mums ir pilnīgi vienalga. Ja mums ir šis risks nostrādājis, ja nav spējis pierādīt, tad veidojas uzrēķins un arī šai konkrētai fiziskai personai vienu daļu skaidras naudas neatzinām.”

Meļņikovs gan audita rezultātus esot pārsūdzējis, taču VID ģenerāldirektore uzrēķinu atstājusi spēkā un šobrīd Saeimas deputāts ierindots starp nodokļu parādniekiem. Pats Meļņikovs gan vēl cer VID pārliecināt par savu taisnību.

Tikmēr SC nesteidz nosodīt sava biedra rīcībā konstatētos pārkāpumus, jo partijas Saeimas frakcijai par nodokļu nemaksāšanu nekādu ziņu neesot. “Es nezinu par ko jūs runājat, es nezinu vai viņam tas viss ir un ja ir, nezinu, par ko [..] Ja viņš ir pārkāpis un nav nomaksājis nodokļus, tad kauns pār visu viņa seju, bet atkārtoju, mums  VID nav ziņojis, VID vajadzētu ziņot mums, man, tad es rīkotos, iztaujātu un izteiktu savu attieksmi vienā vai otrā veidā,” De facto sacīja SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Visticamākais Meļņikova un VID strīdā gaidāma tiesvedība. Taču ja arī tā nebūs deputātam labvēlīga, Melņikovs būs viens no visai retām valsts amatpersonām, kas pieķerta nodokļu nemaksāšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas