Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Ilustratīvs attēls

Saeimas komisija: Daļa no valsts institūcijām varētu atteikties no savu autoparku veidošanas

Daļa no valsts pārvaldes institūcijām varētu atteikties no savu autoparku veidošanas un turpmāk izmantot citu institūciju sniegtos autotransporta pakalpojumus, teikts Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas veiktajā analīzē.

Uz veikto analīzi par ministriju un centrālo valsts iestāžu autoparku Saeimas komisija norādījusi parlamenta Prezidijam ziņojumā par parlamenta autobāzes autotransporta izmantošanu 2015.gadā.

Ieteikums par citu institūciju pakalpojumu izmantošanu mērķēts uz tām iestādēm, kurām autotransporta pakalpojumi ir nepieciešami reti, neregulāri vai nelielu attālumu veikšanai. Deputāti kā piemēru citiem pakalpojumiem min iespēju izmantot Saeimas autobāzes pakalpojumus.

Piedāvājums izteikts pēc informācijas apkopošanas par valsts institūciju autotransporta izmantošanas intensitāti, izvērtējot lēmumu par nomas vai iegādes ekonomisko pamatojumu, kā arī ņemot vērā citus secinājumus.

Savukārt vairāk lappušu ziņojumā par Saeimas autoparku izteikti arī vairāki priekšlikumi likumdevējam, no kuriem viens paredz izvērtēt iespēju atteikties no transportlīdzekļu piesaistīšanas parlamenta amatpersonām vai struktūrvienībām, paredzot, ka visas autobāzes automašīnas ir izmantojamas pēc izsaukuma principa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas