Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saistībā ar nelikumīgu iepirkumu no darba atbrīvo Rīgas mežu valdes locekli Uldi Zommeru

Saistībā ar nelikumīgu iepirkumu no darba atbrīvots Rīgas mežu valdes loceklis Uldis Zommers, informēja Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks Guntis Kārkliņš.

Šodien SIA Rīgas meži dalībnieku sapulcē kapitāla daļu turētāja pārstāve Iveta Zalpētere izteica neuzticību Zommeram un atbrīvoja no amata.

Lēmums tika pieņemts pēc saņemtās informācijas par veikto dienesta izmeklēšanu. Dalībnieku sapulce nolēma nekavējoties lūgt Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldi veikt SIA Rīgas meži finansiāli saimnieciskās darbības revīziju. Uzņēmums par dienesta izmeklēšanā konstatēto ir informējis Valsts policiju.

Saskaņā ar SIA Rīgas meži veikto dienesta izmeklēšanu un tās ietvaros saņemto disciplinārkomisijas ziņojumu, uzņēmumā izveidotā komisija secinājusi, ka SIA Rīgas meži daļas Dārzi un parki veiktā iepirkumu procedūra - satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu uzstādīšanas remonta darbu laikā ir nelikumīga. 

Ja nelikumīgi veiktās procedūras rezultātā tiktu noslēgts valdes priekšsēdētājam iesniegtais līguma projekts, tad kopējie SIA Rīgas meži nodarītie zaudējumi būtu 17 262 eiro. 

Disciplinārlietā darbinieku sniegtie paskaidrojumi norāda uz to, ka nelikumīgi veiktās procedūras rīkošanā bijis iesaistīts par daļas Dārzi un parki darbību atbildīgais valdes loceklis Uldis Zommers, kurš devis rīkojumu par konkrētiem procedūrā aicināmajiem piegādātājiem.

Zommers aģentūrai LETA sacīja, ka nelikumības nav notikušas un uzņēmumam zaudējumi nav nodarīti.

Viņš atzina, ka esot bijis neuzmanīgs, vīzējot kādu dokumentu, kuru vajadzēja iekšējās procedūrās tikt "izķertam" vismaz divos dokumenta aprites posmos un juristiem to vajadzēja pamanīt.

"Es biju neuzmanīgs un tagad esmu zaudējis uzticību," teica Zommers, piebilstot, ka viņam esot sajūta, ka viņš ir "pamests zem tanka".

Kā aģentūru LETA informēja Kārkliņš, pašlaik uzņēmuma Rīgas meži valde turpina darbu divu valdes locekļu sastāvā. Valdē darbu turpina līdzšinējie valdes locekļi Aivars Tauriņš un Juris Buškevics

SIA Rīgas meži dalībnieku sapulces lēmuma rezultātā tika samazināts uzņēmuma valdes locekļu skaits un amatu uzņēmuma valdē zaudēja Edgars Vaikulis, kurš Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēja no Gods kalpot Rīgai saraksta.

pievienota 7.-9. rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas