Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Sāk kriminālprocesu par rupjiem komentāriem internetā, kas vērsti pret latviešiem

Drošības policijā (DP) sākts kriminālprocess pēc laikraksta Neatkarīgā žurnālistes Elitas Veidemanes iesnieguma, kurā viņa lūdz izmeklēt komentārus, kas vērsti pret latviešiem un Saeimas deputātu Ilmāru Latkovski (VL-TB/LNNK).

Kā aģentūru LETA informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, kriminālprocess sākts par nacionālā vai etniskā naida izraisīšanu, ja tas izdarīts, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu.

Kā ziņots, Veidemane savā komentārā portālā rakstīja, ka DP nosūtīts iesniegums ar lūgumu pārbaudīt laikraksta Vesti Segodņa interneta versijas centienus destabilizēt etnisko situāciju Latvijā, kā arī Latkovskim izteiktos draudus.

Pret latviešiem un Latkovski vērstie anonīmie komentāri izteikti pie laikrakstam Neatkarīgā sniegtās Saeimas deputāta intervijas, kas atspoguļota arī Vesti Segodņa interneta versijā. Veidemane savā komentārā izcēlusi arī atsevišķus izteicienus, piemēram, "nožņaugt šo idiotu par maz" un "latvietis ir dzīvnieks".

Portāla www.ves.lv redaktors Deniss Barteckis aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka šis interneta portāls nav laikraksta Vesti Segodnja interneta versija vai mājaslapa, kā arī nav masu informācijas līdzeklis likuma Par presi un citiem informācijas līdzekļiem izpratnē, taču tas "vienmēr uzstājās pret nacionālā naida kurināšanu un portāla viedoklis nesakrīt ar apmeklētāju komentāriem".

Tāpat portālā ir izvietoti noteikumi, kas regulē komentāru izvietošanas kārtību un kuros skaidri ir noteikts aizliegums publicēt politisko propagandu, materiālus, kas aizskar personu godu un cieņu vai kas kurina nacionālo un vai reliģisko naidu, piebilda Barteckis.

Top komentāri

REINIKS IR NESPĒJĪGS
R
Zinot Reinika kunga vadīto Drošības Policiju, deru uz kasti šampānieša, ka viss tas beigsies ar neko. Ja komentāri būtu pret "tautības cilvēkiem", vai nedo dies, pret zināmo "kopienu", nu tad gan būtu cita lieta. A ja pret latviešiem ..... maksimums sīkais huligānisms.
www
w
Tos mūdžus vajag izraidīt no valsts un pasludināt par personām non grata.
Go-go
G
Tikai nevajag! Neviens latvietis (pat visskvēlākie nacionalisti) nekad nav atļaujes tik briesmīgi rupji, matom, ar dzimumorganu pieminēšanu un neiecietīgi izteikties, kā to dara krievi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas