Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Sāks LM maksātnespēju cerībā drīz atrast investoru un atjaunot ražošanu

Tuvākajās dienās tiesā nonāks lielās grūtības esošā Liepājas Metalurga (LM) maksātnespējas pieteikums ar cerību pāris mēnešu laikā atrast rīcībspējīgu investoru, kas spēs atsākt ražošanu uzņēmumā, ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja LM tiesiskās aizsardzības procesa administrators Haralds Velmers.

Investora galvenais uzdevums būtu atsākt uzņēmuma ražošanu. Pašreizējie uzņēmuma akcionāri nav spējuši vienoties par uzņēmuma glābšanu, lai gan vārdos uz to daudzkārt norādījuši.

Maksātnespējas pieteikums nozīmēšot uzņēmuma darbības izbeigšanu, taču ne ražošanas beigas šajā uzņēmumā, jo līdz ar investora atrašanu LM varētu atdzimt citā veidolā un ar citu vadību un atsākt ražošanu. Tomēr skaidrs, ka maksātnespējas gadījumā visi esošie darbinieki uzņēmumā palikt nevarēs, atzina uzsvēra Velmers.

Divu mēnešu laikā jāsagatavo LM pārdošanas plānu, uzņēmuma mantas pārdošanas plānu, bet jau pēc pāris mēnešiem varēšot runāt par "reāliem investoriem", cerīgi izteicās LM administrators. Likums neliedzot arī pašreizējiem LM akcionāriem iegādāties uzņēmumu, tču mērķis esot atrast rīcībspējīgu investoru.

LM akcionāri šonedēļ paziņojuši, ka nepalielinās uzņēmuma pamatkapitālu par 100 miljoniem latu, kā tas bija plānots iepriekš. Līdz ar to jau pašlaik faktiski maksātnespējas statusā esošā uzņēmuma akcionāri līdz ar šo lēmumu liedz nenodrošinātajiem kreditoriem parakstīties uz uzņēmuma akcijām plānā paredzētā dzēstā prasījuma apmērā, otrdien izteicās Velmers.

Akcionāru sapulcē par uzņēmuma padomes locekļiem tika ievēlēti Kirovs Lipmans, Guntis Vilnītis, Egils Kupšis, Benita Imbovica, Genadijs Atujevs un Ainars Kreics. Šādā sastāvā padome tika ievēlēta arī vasarā notikušajā akcionāru sapulcē, bet pēc tās Lipmans atsauca savu darbību padomē.

Akcionāru sapulcē tika pastāvētas 15 884 05 akcijas no 16 981 033 akcijām jeb 94% no akciju kopskaita. Lēmums par pamatkapitāla palielināšanu netika pieņemts, jo balsojums bija 74,9% nepieciešamo 75% vietā, skaidroja LM pārstāve Simona Laiveniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas