Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Sals sieviešu sveikšanu netraucē

Puķu tirgotāji atzīst, ka bargais sals un krīze esot paretinājuši pircēju skaitu, tomēr Starptautiskā sieviešu diena Rēzeknē vienmēr ir tikusi plaši svinēta, arī visus tos divdesmit gadus, kad tā nav bijusi oficiālo svētku sarakstā.

Kaut arī astotā marta rīts Rēzeknē ataust ar vairāk kā divdesmit grādu salu, ziedu tirdziņā vīrieši drūzmējas jau no agra rīta, pērkot tulpes, kuras, gluži kā zelta zivtiņas, tiek vilktas ārā no stikla akvārijiem un ātri tītas biezos papīros, lai nenosaltu.  „Pērk, protams, ka pērk, vīrieši vienmēr šajā dienā savu sievieti gribēs iepriecināt, lai kāda krīze būtu,” saka pārdevēja Aija. Vienīgi cenas šogad esot nedaudz mazākas, no rīta tulpes tirgotas par 50 santīmiem, pusdienlaikā cenas sarukušas līdz 40 santīmiem. Pārsvarā tiek tirgotas tepat Rēzeknes pusē, Sakstagala pagastā audzētas tulpes, kuras audzē Rēzeknes puķu audzētāju leģenda, Pēteris Skraucis.

Ar trauslajiem pavasara ziediņiem šorīt tika iepriecinātas Rēzeknes novada pašvaldības darbinieces, arī Rēzeknes pilsētas domē katrai daiļā dzimuma pārstāvei tika pa dzeltenai tulpei. Rēzeknes novada domes izpilddirektors Jānis Troška teic, ka pirms tam ilgu laiku nekas tāds nav ticis darīts, jo pašvaldības iestāde nevarot svinēt valstī oficiāli neatzītus svētkus. Savukārt Rēzeknes slimnīcas virsārsts Jāzeps Korsaks gan apgalvo, ka slimnīcas vīrieši savas kolēģes Starptautiskajā sieviešu dienā allaž ir mēģinājuši iepriecināt, šoreiz viņām tikusi pasūtīta apsveikuma dziesma Latgales radio un sagādāts pa ziedam, bet agrāk bijusi pat liela torte. „Svētku mums jau tā ir par maz, kāpēc šajā dienā nesagādāt prieku?”

Uz ielas satieku jaunu puisi, kas rokās tur vairākas lielas ziedu tūtas. Nikolajs sagādājis ziedus mammai, vecmāmiņai un mīļotajai meitenei. „Tā ir tradīcija, kuru nedrīkst aizmirst, sievietes šo sveicienu ļoti gaida. Atceros, kā bērnībā to darīja tēvs, tagad es pats steidzos mājās, lai sagādātu pārsteigumu mammai, kamēr viņa no rīta nav vēl pamodusies,” –smaida Nikolajs.

„Šajā dienā tomēr sirds kaut ko gaida, kādu pārsteigumu. Atceros, kad darbā kolēģi vīrieši izlikās, ka šādu svētku nemaz nav, es jutos tik skumji, bet kāds no apmeklētājiem, padzīvojis vīrietis, laikam saprata, kā es jūtos, aizgāja un atgriezās ar skaistu rozi, ” stāsta valsts iestādes darbiniece Laura.

Savukārt jaunais režisors amatieris Edgars Blinovs un Rēzeknes jauniešu radošā grupa šovakar Rēzeknes kultūras namā aicina uz savas videofilmas „Gribu mīlestību. Īstu!” pirmizrādi, kur ieeja ir bez maksas. Pats Edgars atzīst, ka tā viņam jau ir kļuvusi par tradīciju – šādā netradicionālā veidā iepriecināt sievietes astotajā martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas