Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

SCP Liepājas līdera un Fonteina tiesāšanās ieilgst

Liepājas tiesa izsludinājusi pārtraukumu lietā, kur partijas Sabiedrība citai politikai (SCP) Liepājas nodaļas vadītājs Edgars Krūmiņš apsūdz Liepājas domes deputātu Stīnu Lorensu jeb Fonteinu goda un cieņas aizskaršanā, pieprasot 10 tūkstošus latu lielu materiālo kompensāciju, raksta Db.lv.

Tiesa atlikta līdz 2.septembrim, lai uz tiesas sēdi kā liecinieci izsauktu Stīna Lorensa dzīvesbiedri Ivonnu Kalitu, kura piedalījusies kā tulce Edgara Krūmiņa un Stīna Lorensa tikšanās laikā. Tad, saskaņā ar S.Lorensa iepriekš pausto informāciju, Edgars Krūmiņš pieprasījis aptuveni 13,5 tūkstošus latu priekšvēlēšanu izdevumu segšanai.

Tiesā E.Krūmiņš savus nolūkus, 2009.gada septembrī aicinot uz tikšanos S.Lorensu, skaidroja ar to, ka tikšanos rīkot rosinājusi Stīna Lorensa negatīvā darbība Liepājas domē un vēlēšanās panākt S.Lorensa darbošanos vēlētāju interesēs.

Viņš arī atgādinājis Lorensam, ka viņš nav nekāds neatkarīgs deputāts, jo vēlēšanu sistēmā tādi neesot paredzēti, un domē viņš iekļuvis no SCP saraksta jeb, runājot E.Krūmiņa vārdiem, ar «citām ragavām». Arī iepriekš E.Krūmiņš kopā ar partijas biedriem Gunti Šaltu un Jāni Džeriņu divas reizes apmeklējuši Stīnu Lorensu (2009.gada jūnijā, tūlīt pēc vēlēšanām), lai atgādinātu viņam, ka jaunievēlētais deputāts ar savu parakstu ir apliecinājis, ka, nebūdams partijas biedrs, tomēr pildīs SCP valdes lēmumus. Bet valdes lēmums noteica, ka ievēlēšanas gadījumā Stīnam Lorensam jāstājas partijā. Taču Fonteins esot «pavēlējis», ka paliks neatkarīgs deputāts, tiesā klāstīja E.Krūmiņš.

Tomēr gan E.Krūmiņš, gan par lieciniekiem izsauktie Guntis Šalts un Jānis Džeriņš noliedza, ka būtu prasīta nauda vai arī runāts par partiju finansēm. Partijas priekšvēlēšanu izdevumi Liepājā esot bijuši aptuveni 4000 latu, par ko arī esot iesniegti dokumenti KNAB. Savukārt deputāta paziņojumi par draudiem un reketu, apgalvoja E.Krūmiņš, viņaprāt, esot lētas popularitātes gūšana ar apmelojumiem presē.

Jau rakstīts, ka 2009.gada oktobrī S.Lorenss izplatīja paziņojumu, kurā bija teikts, ka E.Krūmiņš pieprasījis samaksāt SCP kampaņas izdevumus 13 500 latu apmērā vai arī 30 dienu laikā pamest vietu Liepājas pilsētas domē, atstājot to viņam, vai arī «notiks kas slikts».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas