Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Sestdiena: Nerimtīgā burtniece

«Šito lupatdeķīti mēs, daudzas pagasta sievietes, divu nedēļu laikā darinājām novadniekam komponistam Ēvaldam Siliņam 90 gadu jubilejā. Astoņdesmit astoņi gabaliņi ― un klāt vēl divi, ja nu kāds remontiņš vajadzīgs, ja sunītis kaut ko... Un Siliņa kungs saviem Amerikas vai Kanādas radiem stāstīja par to deķīti tā: «Iedomājieties, manos gados deviņdesmit sievietes par mani domājušas! No Ēveles vien veselas deviņdesmit!»» Šis ir viens no Aelitas Punkstiņas ņiprajiem stāstiem par ēveliešiem.

Ar savu degsmi bibliotekāre Aelita Punkstiņa arī panākusi, ka Burtnieku novada bērni iesaistās Bērnu žūrijā, lasa un vērtē Latvijā iznākušās grāmatas. Vēl vairāk! Puikas un meitenes arī paši kļuvuši par autoriem. Enerģiskā bibliotekāre smejoties atzīstas, kā toreiz «ievilinājusi» skolas bērnus pēc stundām bibliotēkā un paziņojusi: šodien datori nedarbojas, šodien visi rakstīsim dzejoļus Latvijai!

Kādus panākumus pieredzējuši novada bērnu patriotiskie dzejoļi, kāpēc jābūvē stallis Pegazam, kam par godu stādīti korķa koki un kāpēc jaunajām māmiņām jāmācās pīrāgus cept, - Sestdienas šīsnedēļas jautrākajā un vienlaikus aizkustinošākajā stāstā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas