Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Sinoptiķi brīdina, ka Rīgā vējš maksimumu sasniegs pēc plkst.5

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis brīdinājumu, ka Rīgā vējš maksimumu sasniegs laika periodā starp plkst.5 un 10.

Šajā laikā ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 25-28 metriem sekundē. Vēja pierimšana sāksies pirmdienas pēcpusdienā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu nodaļas vadītājs Andris Vīksna intervijā Latvijas Televīzijai norādīja, ka ziemeļrietumu virziena vējš rada vislielāko applūšanas risku Rīgā. Paredzams, ka ūdens līmenis galvaspilsētā celsies par 130-140 centimetriem.

Kā ziņots, uz Rīgas applūstošajām teritorijām sākts vest smilšu maisus, aģentūru LETA informēja Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova.

Stiprā vēja dēļ pašlaik pastāv applūšanas draudi vairākās Rīgas teritorijās, kuras ierasti applūst laikā, kad Rīgas jūras līcī un Daugavā ceļas ūdens līmenis. Applūšanas draudi ir teritorijā gar Juglas kanālu, kā arī Mangaļsalā.

Kā apstiprināja Kononova, šis ir preventīvs pasākums, jo bīstami sācis celties ūdens līmenis - patlaban par 40 centimetriem virs normas.

Pašreizējās laika prognozes liecina, ka visbīstamākā situācija var tikt sasniegta pēc plkst.2 naktī; nolemts nepieciešamos pasākumus īstenot jau patlaban. Pašvaldība un Zemessardze sākuši vest uz šo teritoriju maisus ar smiltīm.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus, kas dzīvo applūstošajās teritorijās, būt gataviem tam, ka ūdens līmenis ceļas. Nepieciešamības gadījumā iedzīvotāji aicināti vērsties pēc palīdzības pašvaldībā.

Visi atbildīgie dienesti galvaspilsētā strādā pastiprinātā režīmā.

Ušakovs rīt, 28.novembrī, plkst.9.15 ir sasaucis operatīvo sanāksmi ar atbildīgajiem dienestiem, lai spriestu par vētras nodarītajiem postījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas