Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Šķēles ģimenei piederošais Ogres piens ar piena pārstrādi neplāno nodarboties

Bijušā premjera Andra Šķēles ģimenei piederošajā SIA Ogres piens šajās dienās atklāta jauna 320 govju ferma, kurā tiek saražotas apmēram 97 tonnas piena, savukārt piena pārstrāde vismaz tuvākajā laikā nav plānota, informēja fermas pārvaldnieks un SIA Ogres piens valdes loceklis Ingmārs Sniedze.

Fermā ir 320 govis, un tā esot iekārtota atbilstoši visām jaunākajām prasībām. "Šajās dienās pārdzenam govis no vecās fermas uz jauno, līdz ar to izslaukums nedaudz krīt. Patlaban tiek slauktas apmēram astoņas tonnas no vienas govs, tomēr plānojam, ka līdz gada beigām šo rādītāju palielināsim un sasniegsim desmit tonnas," norādīja Sniedze. Viņš atzina, ka tuvākajā laikā uzņēmums neplāno pievērsties piena pārstrādei.

"Mūsu uzdevums ir saražot labas kvalitātes pienu, kas atbilst augstākajiem standartiem. Ar pārstrādi neplānojam nodarboties, jo tas prasa daudz lielākas jaudas un attiecīgus ieguldījumus. Visu saražoto pienu nododam tālāk kooperatīvam Piena ceļš," sacīja Sniedze.

Kooperatīva vadītāja Ilze Aizsilniece atzina, ka patlaban Ogres piens kooperatīvam nodod vidēji 97 tonnas piena mēnesī, kas esot labs rādītājs.

"Iepriekšējie fermas īpašnieki nodeva apmēram tādu pašu piena daudzumu, un arī patlaban tas palicis nemainīgs. Kooperatīvā ir saimniecības, kas nodod līdz 400 tonnas piena, tā ka arī šai saimniecībai ir kur augt," sacīja Aizsilniece.
Viņa atturējās precizēt, cik patlaban tiek maksāts par Ogres piena nodoto pienu, bet norādīja, ka iepirkuma cena "ir Latvijā vidējā cena, un oktobrī to nedaudz paaugstināsim".

Kā ziņots, Šķēles ģimene piena ražošanas saimniecību Ogre iegādājās 2011.gada novembrī, pēc iegādes to pārveidojot par SIA Ogres piens.
Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas Lursoft informācija, 49% kapitāldaļu ieguvusi Šķēles ģimenei piederošā SIA Inpo 20, savukārt 51% pieder ekspremjera meitai Madarai Šķēlei. Saskaņā ar reģistrētajām izmaiņām par valdes locekli uzņēmumā kļuvis Sniedze. Kompānijas reģistrētais pamatkapitāls darījuma brīdī fiksēts 1,37 miljoni latu.
Uzņēmums 2011.gadu beidzis ar 340 618 latu apgrozījumu un 22 031 lata zaudējumiem. Gadu iepriekš saimniecība strādāja ar 392 800 latu apgrozījumu un 39 000 latu peļņu.

Kā ziņots, Šķēles ģimenei pieder SIA Sabiedrība privātajiem ieguldījumiem - kompānijas īpašnieki ir Kristiāna Lībane-Šķēle (30%), Anete Šķēle-Pētersone (25%), Madara Šķēle (25%), kā arī Edgars Šķenderis (10%) un Iveta Smilga-Krongorne (10%).

Uzņēmuma galvenais darbības veids ir finanšu ieguldījumu pārvalde. Tam pilnībā piederošā SIA Privātā aktīvu pārvalde dibina atsevišķus meitasuzņēmumus Inpo, kas investē dažādos uzņēmumos. Līdz pērnā gada nogalei šajā koncernā ietilpa Latvijas otrs lielākais piena pārstrādes uzņēmums Valmieras piens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas