Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Skolēni līdz 12 gadu vecumam var neapmeklēt skolu, ja temperatūra zemāka par -20 grādiem

Saskaņā ar noteikumiem par higiēnas prasībām izglītības iestādēm, kas īsteno vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas, izglītojamie vecumā līdz 12 gadiem skolas var neapmeklēt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem.

Savukārt izglītojamie vecumā no 13 gadiem izglītības iestādi var neapmeklēt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -25 grādiem.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja Inita Juhņēviča, izglītības iestādes vadība liela sala gadījumā var pieņemt lēmumu par mācību atcelšanu. Ja sals nav ilgāks par vienu nedēļu, tad mācību dienas nav jāatstrādā, pagarinot mācību gadu. Savukārt, ja liels sals turas vismaz nedēļu, tad pašvaldībām jāizdod lēmums par mācību gada pagarināšanu, tādējādi atstrādājot sala dēļ iekavētās mācību dienas.

Kā ziņots, šīs nedēļas vidū arī dienas laikā valsts austrumos ir iespējams -23 grādu sals, liecina pieejamā informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ja vēl šodien minimālā gaisa temperatūra dienas laikā sasniegs -10 grādu atzīmi, turpmākās dienas kļūs aukstāks.

Otrdien, 5.janvārī, rīta stundās austrumu rajonos gaidāms -14..-15 grādu sals, citur par kādu grādu augstāka temperatūra. Arī dienas laikā gaisa temperatūra būtiski nepaaugstināsies un būs -10..-13 grādu robežās, Latgalē vietām -14 grādi. Nakts uz trešdienu, 6.janvāri, būs vēl aukstāka - jau vakarā valsts austrumos gaisa temperatūra noslīdēs līdz mīnus 20 grādu atzīmei un turpmākās stundas temperatūra pazemināsies.

Trešdienas, 6.janvāra, rītā minimālā gaisa temperatūra sasniegs -21 grāda atzīmi - šāds aukstums tiek prognozēts valsts centrālajā daļā. Arī dienā ir gaidāms sals, kas uz vakarpusi atkal pastiprināsies, ap plkst.17 austrumu rajonos sasniedzot -23 grādu atzīmi. Savukārt naktī jau iespējams -25 grādu sals.

Auksts gaidāms arī 7.janvāris, kad pa dienu austrumos gaisa temperatūra būs ap -20 grādiem, Vidzemē ap -18..-19 grādiem, citur - ap -15..-17 grādiem. Vien Kurzemē jūras piekrastē būs ap -11..-15 grādiem.

Turpmākās dienas sals pakāpeniski mazināsies un sestdien, 9.janvārī, Kurzemē agrā rītā gaisa temperatūra var pakāpties līdz 0 grādu atzīmei, bet jau pa dienu lielā daļā Kurzemes gaidāma pozitīva gaisa temperatūra. Tikmēr Vidzemē un Latgalē vēl būs sals, vietām vēl ap -10 grādiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas