Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Slideno ceļu dēļ TOS pieaudzis pacientu skaits

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā (TOS) palielinās pacientu skaits, iedzīvotājiem paslīdot uz slidenajiem ceļiem un gūstot dažādas traumas, aģentūra LETA noskaidroja iestādē.

Slimnīcas pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska norādīja, ka pa dienu situācija bija mierīga, pacientu skaits nebija liels, un šķita, ka cilvēki ir ieklausījušies brīdinājumos pēc iespējas mazāk doties ārā apledojuma laikā, taču šobrīd uz vakarpusi tas sāk pieaugt. Patlaban rindā uz uzņemšanu gaida 26 cilvēki ar dažādām traumām.

TOS valdes loceklis Modris Ciems norādīja, ka normāli iestādes uzņemšanas telpas paredzētas 50 pacientiem dienā. Arī ar 70 pacientiem TOS var ļoti labi tikt galā, taču, ja pacientu skaits uzņemšanā sasniegs 100, tad veidosies sastrēgums.

Viņš aicina cilvēkus būt uzmanīgiem uz ielām, ieklausīties brīdinājumā un lieki neuzturēties ārā, jo telpu un iekārtu TOS ir tik, cik ir. Nepieciešamības gadījumā, iespējams, slimnīca piesaistīs papildspēkus, taču cilvēkiem jārēķinās ar ilgu gaidīšanu rindā.

Tikmēr Rīgas 2.slimnīcā pagaidām nav novērots liels pacientu pieplūdums slideno ceļu dēļ. Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Sandis Petronis pavēstīja, ka līdz plkst.16 iestādē ar traumām bija vērsušies desmit cilvēki, kas esot normāls cipars standarta ziemas dienai. Viņš gan atzina, ka uz vakarpusi pacientu skaits var arī pieaugt.

No tiem pacientiem, kas vērsušies slimnīcā, lielākā daļa bija sievietes pēc 50 gadu vecuma. Starp biežākajām traumām gandrīz pusei bija plauksta pamatnes jeb spieķa kaula lūzumi, taču bija arī augšdelmu un potītes lūzumi.

Patlaban slimnīca ir paaugstinātā gatavības režīmā.

Kā vēstīts, otrdien Latvijā ielas ir īpaši slidenas - lielu Latvijas daļu skar sasalstošs lietus. Arī autoceļi ir ļoti slideni, pārvietošanās pa tiem var būt īpaši apgrūtināta.

Šādos apstākļos ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji, un arī pēc apstrādes ar pretslīdes līdzekļiem nokrišņu un laika apstākļu ietekmē apledojums var veidoties atkārtoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas