Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Slimnīcā ievietotajam vilciena avārijas seku likvidatoram nopietnas veselības problēmas nav konstatētas

Slimnīcā nokļuvušajam Daugavpils novada Naujenes pagastā notikušās vilciena avārijas seku likvidācijas darbos iesaistītajiem darbiniekiem nopietnas veselības problēmas nav konstatētas.

Kā aģentūra LETA noskaidroja slimnīcā, pacientam veikta parastā dezintoksikācijas terapija, un patlaban viņš atrodas mediķu uzraudzībā. Tuvākajā laikā vīrietis no ārstniecības iestādes tikšot izrakstīts.

Tā kā sasirgušais viens no VAS Latvijas Dzelzceļš (LDz) elektromehāniķiem avārijas vietā ir strādājis salīdzinoši neilgi, nevar apgalvot, ka viņa veselības problēmas ir saistītas tieši ar darbu notikuma vietā. Citi LDz darbinieki, kuri negadījuma vietā ir uzturējušies daudz ilgāk, par veselību pagaidām nav sūdzējušies, aģentūrai LETA apgalvoja gan slimnīcā, gan LDz.

Kopš 8.janvāra vakara vilciena avārijas seku likvidācijas darbos ik dienas ir iesaistīti desmitiem LDz un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieku.

Kā aģentūrai LETA kļuvis zināms, trīs notikuma vietai tuvumā esošo māju iedzīvotāji, kas 10.janvārī vērsušies slimnīcā ar sūdzībām par galvassāpēm, nelabu dūšu un sāpēm acīs, īsi pēc avārijas bija devušies uz notikuma vietu un, domādami, ka izplūdušais šķidrums ir dīzeļdegviela, mēģinājuši to savākt.

Pēc nepieciešamās medicīniskās palīdzības sniegšanas visi viņi izrakstīti no slimnīcas.

Vilciena avārijas vietā Daugavpils novada Naujenes pagastā izlijušo ķīmisko vielu - tehniskā šķīdinātāja un naftas minerālās smērvielas - smaka jūtama tikai nedaudz, aizvakar, apmeklējot notikuma vietu, secināja aģentūra LETA.

Jau informēts, ka 8.janvārī pēc plkst.23 Daugavpils novada Naujenes pagastā viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas "Krauja" no sliedēm nogāja 17 un apgāzās 16 kravas vilciena cisternas, kā rezultātā no piecām cisternām noplūda vielas. Vilciena avārijas rezultātā vidē noplūda ap 180 tonnām bīstamo vielu un tika bojāti aptuveni 250 metri sliežu ceļa.

Lai ierobežotu noplūdušo vielu izplatību vidē, ir izveidots aizsargdambis, kurš ierobežojis aptuveni 4000 kvadrātmetru lielu teritoriju, kā arī aizbērti tuvumā esošie drenāžas grāvji. Glābšanas darbus atvieglojis tas, ka avārijas vietai tuvumā nav nedz upju, nedz grāvju, pa kuriem piesārņojums varētu noplūst ievērojamos attālumos.

Par vilciena avāriju policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 21.nodaļas - par noziedzīgu nodarījumu pret satiksmes drošību.

Vilciena avāriju Daugavpils novada Naujenes pagastā varētu būt izraisījis sliedes bojājums - vilciena avārijas vietā konstatēts, ka izlūzis aptuveni pusotru metru garš sliedes gabals.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas