Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

SM: Motociklus bez numuriem sodi nenobaidīs

Par soda bardzību varot diskutēt, bet motobraucējus, kuri savus numurus slēpj, vai noņēmuši pavisam, lai izvairītos no fotoradariem un netiktu fiksēti pārkāpjot satiksmes noteikumus, var apkarot tikai ar transporta līdzekļu aizturēšanu, Diena.lv norāda Satiksmes ministrijas (SM) sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba.

Viņš norāda, ka arī patlaban tiekot domāts par sodu bardzību, taču attiecībā uz kontroli ar fotoradariem soda bardzība nekādā veidā pēc būtības šo jautājumu neatrisinātu, jo slēptas numura zīmes izmantošanu ir jākonstatē klātienē, apturot transportlīdzekli.

"Maz arī ticams, ka jautājums automātiski sakārtotos, ja paaugstinātu sodus. Šādas tendences samazināšanos var panākt tikai un vienīgi ar reālu policijas darbinieku kontroli, apturot transportlīdzekļus," SM pozīciju pauž R. Rumba, "protams, var pilnveidot Administratīvo pārkāpumu kodeksu un idejas arī par šo jautājumu ir, bet, kamēr tās nebūs korekti noformulētas un izanalizētas, ir pāragri veikt secinājumus."

Viņš skaidro, ka jautājumus par sodu politiku un pārkāpumiem ceļu satiksmē Satiksmes ministrija un Iekšlietu ministrija vienmēr sīki izdiskutē un lielākoties virza kopēju pozīciju.

Jau rakstījām, ka pieaug to motobraucēju skaits, kas slēpj (pieloka) vai vispār noņem numura zīmes, tādejādi izvairoties no radariem, turklāt motociklu manevrētspējas dēļ viegli aizmūk no policijas.

Policija atklāja, ka viens no iemesliem šādu braucēju skaita pieaugumam ir mazie sodi, taču par lielāku sodu ieviešanu vai citu soda mēru piemērošanu atbildīga ir Satiksmes ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas