Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

SM pārstāve Rīgas brīvostas valdē: Pārvaldnieka nomaiņai nepietiek ar valsts pārstāvju viedokli

Ņemot vērā Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumu par Rīgas brīvostas pārvaldes darbību, pārvaldnieka nomaiņa ir jāvērtē, taču tam nepietiek ar valsts pārstāvju viedokli, norādīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāve brīvostas valdē, SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa.Viņa skaidroja, ka brīvostas valde sastāv no astoņiem locekļiem, no kuriem četri pārstāv valsti, bet pārējie četri - pašvaldību, tādējādi arī pašvaldības pārstāvjiem jānāk ar savu viedokli šajā jautājumā.

Innusa vērtēja, ka VK pārmetumi ir ļoti nopietni, un pauda pārliecību, ka jautājums par pārvaldnieka nomaiņu noteikti tiks rosināts. Viņa gan nepiekrita atsevišķu amatpersonu teiktajam, ka tas ir jādara SM, skaidrojot, ka saskaņā ar normatīvajiem aktiem pārvaldnieku ieceļ un atceļ, saskaņojot ar SM, bet nav teikts, ka ministrijai tas jārosina. Ministrijas nostāja var būt izšķiroša, lai jautājumu pieņemtu līdz galam, bet viņa nedomājot, ka pašreizējais satiksmes ministrs, ja tam būtu likumīgs pamats, varētu iebilst vai nepiekrist.Pagaidām Innusa atturējās komentēt, kā varētu balsot, ja Rīgas brīvostas valdes sēdē tiks rosināts jautājums par pārvaldnieka nomaiņu. Viņa uzskata, ka valsts pārstāvjiem vajadzētu balsot vai nākt ar vienādu pozīciju.Pēc SM pārstāves domām, ziņojums liecina, ka brīvostā ir būtiskas pārvaldības problēmas. Viņasprāt, VK ieteikumi, kas attiecas uz konstatētajiem pārvaldības jautājumiem, ieviešami iespējami īsākā laika termiņā.Viņa arī norādīja, ka diskusijas, kas radušās saistībā ar pārvaldību, liecina: revīzijas kontekstā nepieciešams padziļināti vērtēt normatīvo regulējumu attiecībā uz ostu pārvaldīšanas jautājumiem.Vaicāta, kāpēc brīvostas valdes sēdē atbalstīja VK ziņojuma pārsūdzēšanu, Innusa norādīja, ka viņa ir ilgstoši strādājusi valsts pārvaldes iestādēs un piedzīvojusi dažādas VK revīzijas dažādos jautājumos un vienmēr revidējamai vienībai ir bijusi iespēja un tiesības izteikt savu viedokli.Innusa teica, ka ostas pārvaldes darbinieki bija sagatavojuši savu redzējumu par vairākiem pārmetumiem, kuri pat netika uzklausīti, un, viņasprāt, tas nav pareizi un adekvāti. Viņa norādīja, ka ikvienam, vai viņš domā pareizi vai nepareizi, ir tiesības paust savu viedokli. Innusa arī minēja, ka pārmetumi attiecas uz periodu, kurā viņa nebija valsts pārstāve, tādējādi daudzi no gadījumiem viņai pat nav zināmi. "Neatļaut izmantot tiesības - nedomāju, ka tas veicina sadarbību starp vadību un padotību," teica Innusa.SM pārstāve norādīja, ka likums par VK paredz šādas tiesības, savukārt VK ir izmantojusi savas tiesības un noraidījusi sūdzību. Viņa uzsvēra, ka tas neizšķir jautājumu, vai viņa piekrītu vai nepiekrītu revīzijas ziņojumam.SM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds "Nozare.lv" arī norādīja, ka VK secinājumi attiecas uz laiku, pirms par SM pārstāvi valdē tika iecelta nepolitiska ministrijas augstākās vadības amatpersona. Viņš arī norādīja uz virkni izmaiņu, kas veiktas iepriekšējā ministra laikā, lai uzlabotu ostu pārvaldību.Kā ziņots, saistībā ar VK revīzijas secinājumiem, kas liecina par nelietderīgiem un nelikumīgiem tēriņiem Rīgas brīvostas pārvaldē vairāk nekā 41 miljonu latu apmērā, VK vērsusies Ģenerālprokuratūrā, bet vairākas amatpersonas izteikušās par nepieciešamību nomainīt brīvostas pārvaldnieku.Savukārt Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) neredz pamatu amatpersonu nomaiņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas