Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Sociālajiem partneriem nākamā gada budžetā virkne prasību nabadzības mazināšanai

Risinājumi sociālās nevienlīdzības likvidēšanai tiks meklēti īpašā darba grupā, kurā tiks iesaistīti arī sociālie partneri, tajā skaitā arodbiedrības, kas nākamā gada budžetam izvirzījušas virkni prasību tieši nabadzības mazināšanai, vēsta Latvijas Radio.

Ar saviem priekšlikumiem Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvji trešdien sāka iepazīstināt Saeimas frakcijas. Tikšanās laikā runāts gan par iespējām palielināt neapliekamo minimumu un atvieglojumus par apgādībā esošām personām, gan finansējuma palielināšanu veselības aprūpei un pirmsskolas iestāžu pedagogu algām.

Laiku līdz nākamā gada budžeta skatīšanai 2. lasījumā Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība izmanto, lai norādītu uz trūkumiem budžeta projektā un pārliecinātu deputātus, ka nepieciešams veikt pasākumus sociālās nevienlīdzības mazināšanai. Līdz šim notikušas sarunas ar divām frakcijām - Nacionālo apvienību un neatkarīgajiem deputātiem.

Arodbiedrību savienībai ir vairākas prasības, tajā skaitā neapliekamā minimumu paaugstināšana līdz vismaz 70 latiem mēnesī pašreizējo 45 latu vietā, atvieglojumu par apgādībā esošu personu palielināšana līdz vismaz 90 latiem. Tāpat arodbiedrības vēlas lielāku finansējumu veselības aprūpei un atrast iespējas palielināt samaksu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem. Kā norāda neatkarīgais deputāts Jānis Junkers atsevišķas arodbiedrību paustās vēlmes ir atbalstāmas.

Arī Gaidis Bērziņš no Nacionālās apvienības apšauba, ka arodbiedrību vēlmes iespējams ietvert budžetā un realizēt uzreiz no nākamā gada. Vienlaikus gan viņš uzsver, ka sociālās nevienlīdzības jautājumam ir pievērsta uzmanība.
Arodbiedrību savienība uzrunājusi un tikšanos piedāvājusi arī pārējām Saeimas frakcijām. Atgādinām, ka nākamā gada budžetu otrajā galīgajā lasījumā Saeima plāno skatīt 15. novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas