Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Šodien atkal iedzīvotāji sūdzējušies par smakām no uzņēmuma Man-Tess

SIA Man-Tess šodien, 17.jūnijā, ir saņēmusi vairākus iedzīvotāju zvanus ar sūdzībām par paaugstinātu gaisa piesārņojumu un smaku Sarkandaugavā, informē uzņēmumā. Uzņēmums ir sniedzis visu tā rīcībā esošo informāciju gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, gan Valsts vides dienestam, kas veica situācijas pārbaudi.

Man-Tess šajā laikā nekādas pārkraušanas operācijas, kas varētu radīt paaugstinātu smaku, nav veikusi. Vagoni, kas teorētiski varētu izraisīt smaku, ir pārvietoti tālāk no dzīvojamā rajona, skaidro uzņēmumā.

Jau rakstīts, ka uzņēmums Man-Tess naftas produktu pārkraušanas drošības uzlabošanai un smaku emisijas samazināšanai Sarkandaugavā plāno ieguldīt 200 000 latu. Projekta realizācijas laiks būs septiņi mēneši.

Pēdējā laikā Sarkandaugavas iedzīvotāji vairākkārt sūdzējušies par nepatīkamo smaku, kuras cēlonis bija ostas uzņēmumu darbība. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija informēja par vides prasību pārkāpumiem uzņēmumu AS B.L.B. Baltijas termināls un Man-Tess darbībā.

VVD Lielrīgas reģionālā vides pārvalde nosūtījusi brīdinājumu uzņēmumam Man-Tess par iespējamu iekārtu darbības apturēšanu Tvaika ielā 7a un Tvaika ielā 7k-1.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) uzskata, ka Rīgas pilsētai ir nekavējoties jāizstrādā risinājumi gaisa piesārņojuma samazināšanai pilsētā.

Ņemot vērā to, ka nenoliedzami pastāv kompleksa problēma ar regulāru benzola emisiju pieļaujamā līmeņa pārsniegšanu Sarkandaugavā, kā arī atsevišķos citos Rīgas rajonos, par kompleksu risinājumu nevar būt atbildīgs tikai viens uzņēmums un šī ir viena no pašvaldību funkcijām, norāda ministrija.

Tāpēc Rīgas domei ir steidzami jāizstrādā rīcības plāns saistībā ar benzola emisiju kontroli un gaisa piesārņojuma novēršanu pilsētā, iesaistot ne tikai terminālos strādājošos uzņēmumus, bet arī vērtējot satiksmes plūsmu un saimnieciskās aktivitātes saistībā ar dzelzceļu.

SIA Man-Tess ir viens no lielākajiem stividoruzņēmumiem Latvijā, kas nodarbojas ar gaišo naftas produktu pārkraušanu un uzglabāšanu, muitas noliktavas pakalpojumu sniegšanu, kokvilnas, ģenerālo, kūdras, skaidu, granulu un citu kravu pārkraušanu un uzglabāšanu, kā arī kuģu aģentēšanu.

SIA Man-Tess ir Rīgas Brīvostas uzņēmums, kas jau kopš 1990.gada darbojas Sarkandaugavā un Kundziņsalā. Kopš 2011.gada maija tas pieder Nīderlandes uzņēmumam Alandam Capital.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas