Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Šodien Pasha; metropolīts Aleksandrs aicina aizmirst šķelšanos un ienaidu

Pareizticīgo metropolīts Aleksandrs, sveicot ticīgos Kristus augšāmcelšanās svētkos, aicina aizmirst šķelšanos un ienaidu.

"Pasha tiek dēvēta par "svētku svētkiem". Kristus pasha ir cilvēku ticības centrs. Svētais apustulis Pāvils rakstīja, ja Kristus nav augšāmcēlies, tad veltīga ir ticība. Augšāmcēlies Kristus parādījās mirru nesējām sievām, sakot viņām, lai priecājas. Un šī Dieva svētība vienmēr ir nemainīgi klātesoša Kristus baznīcā. Vēsts par pestītāja augšāmcelšanos piepilda sirdi ikvienam, kurš tic Kristum, mīl Kristus baznīcu un dzīvo pēc Evaņģēlija likumiem," sacījis metropolīts.

"Baznīca visā augšāmcelšanās svētku svinību laikā vēršas pie visiem saviem uzticamajiem bērniem ar aicinājumu piedot arī tiem, kas nīst, ar aicinājumu nolikt malā savstarpējo ienaidu un ļaunumu. Viss ir jāaizmirst," mudina metropolīts.

"Lai cilvēku sirds spētu uzņemt augšāmcelšanās gaismu, viņiem nepieciešams būt mierā ar Dievu un saviem tuvākajiem. Kristus aicina mūs mīlēt ne tikai tos, kuri mūs mīl, bet uzliek par pienākumu mīlēt arī tos, kuri mūs nīst. Patiesam Kristus māceklim jāmāk piedot tiem, kas rīkojies pret viņu slikti, ievainojis viņu ar ļaunu vārdu, darījis pāri. Tikai uzvarot ienaidu un piepildoties ar mieru un labvēlību pret citiem, sirds dziļumā var sajust, ka Kristus patiesi augšāmcēlies, ka elle, grēks un nāve ir uzvarēti," uzsver pareizticīgo baznīcas galva.

"No sirds sveicu visu Dieva man uzticēto draudzi gaišajos Kristus augšāmcelšanās svētkos. Vēlu visiem mieru, prieku, kristīgu saprašanos, veselību, pestīšanu un neizsīkstošu Dieva palīdzību. Mūsu kunga Jēzus Kristus, kurš augšāmcēlies no mirušiem, žēlastība un mana virsgana svētība lai ir ar jums visiem," svētku apsveikumā saka metropolīts Aleksandrs.

Šodien plkst.15 metropolīts Aleksandrs vadīs Augšāmcelšanās svētku aizlūgumu senajā Pētera-Pāvila baznīcā jeb koncertzālē "Ave Sol" Citadeles ielā 7, Rīgā. Pirmo reizi pēc gandrīz 100 gadu pārtraukuma šajā senākajā Rīgas pareizticīgo dievnamā atkal notiks pareizticīgo dievkalpojums. Aizlūgums notiks latviešu un baznīcslāvu valodā.

Savukārt Daugavpilī, Borisa-Gļeba katedrālē, plkst.15 notiks vakara dievkalpojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas