Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Sodīs KNAB darbinieku saistībā ar Latvenergo lietas materiālu iespējamo nopludināšanu

Pēc disciplinārlietas izmeklēšanas pabeigšanas rosināts sodīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku, kuru tur aizdomās par saistību ar tā dēvētās Latvenergo lietas materiālu iespējamo nopludināšanu.

KNAB pēc krimināllietas materiālu parādīšanās publiskajā telpā tika sākta gan dienesta pārbaude, gan arī disciplinārlieta pret konkrēto izmeklētāju, kura vārdu birojs joprojām neatklāj.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs sacīja, ka disciplinārlietas izmeklēšanas gaitā ir "noskaidrota atstādinātās KNAB amatpersonas rīcība un izvērtēta tās atbilstība normatīvo aktu prasībām, kā arī sagatavots pārbaudes slēdziens un tas nodots iestādes vadītājam galīgā lēmuma pieņemšanai".

Savukārt dienesta pārbaudes laikā saistībā ar Latvenergo amatpersonu krimināllietu publiskoto informāciju ir apzināts izpaustās informācijas apjoms. Vitenburgs plašāku skaidrojumu par pārbaudes rezultātiem nesniedza, jo informācija "pārklājoties" ar kriminālprocesu, kas patlaban atrodas Ģenerālprokuratūras izmeklēšanā.

Jau vēstīts, ka portāls pietiek.com publiskoja vairākas telefonsarunas starp, iespējams, biznesa konsultantu Andreju Livanoviču, franču enerģētikas koncerna Alstom Power pārstāvi un bijušajām AS Latvenergo amatpersonām - prezidentu Kārli Miķelsonu un viceprezidentu Aigaru Meļko. Sarunas esot ierakstītas 2010.gadā, KNAB izmeklējot Latvenergo amatpersonu iespējamo piekukuļošanu.

KNAB, veicot pārbaudi, ir noskaidrojis un atstādinājis no pienākumu pildīšanas vienu biroja amatpersonu, kura, iespējams, nopludinājusi tā dēvētās Latvenergo amatpersonu krimināllietas materiālus. Iespējams, tiek turēts aizdomās izmeklētājs Ruslans Balakleiskis, liecina neoficiāla informācija. Savukārt TV3, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēstīja, ka informācijas nopludināšanā varētu būt iesaistīts arī Saskaņas centra deputāts Andrejs Elksniņš.

Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 25.pantā noteikto KNAB amatpersonai un darbiniekam par disciplinārpārkāpumu var piemērot šādus disciplinārsodus: piezīmi, rājienu, mēnešalgas samazināšanu uz laiku līdz vienam gadam, ieturot līdz 20% no mēnešalgas, pazemināšanu amatā uz laiku līdz trim gadiem vai atbrīvošanu no amata.
Lēmumu par disciplinārsoda piemērošanu tuvākajā laikā pieņems KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas