Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Šogad par braukšanu reibumā cietumā pabijuši 379 šoferi

Šā gada pirmajā pusgadā par braukšanu reibumā arests piemērots 927 autovadītājiem, bet sodu izcietuši 379 šoferi, liecina policijas apkopotā informācija.

Pērn gada pirmajos sešos mēnešos arests tika piemērots 1148 autovadītājiem. Šogad arestu vēl nav izcietuši 548 šoferi jeb 59,1%.

Par agresīvu braukšanas stilu šogad sodīti 285 autovadītāji, kas ir par 14,2% mazāk nekā pērn analogā laika posmā.
1185 šoferi šogad spēkratus vadījuši pēc vadīšanas tiesību izmantošanas aizlieguma, bet 82 autovadītāji nepakļāvušies policijas rīkojumam apturēt transportlīdzekli.

Šā gada pirmajā pusgadā par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem policija uzlikusi soda naudas 2,19 miljonu latu apmērā, kas ir par 2413 latiem vairāk nekā 2011.gada analogā laika posmā.

Šogad soda naudās iekasēts nedaudz vairāk par vienu miljonu latu jeb 49,3% no uzliktajām soda naudām, un tas ir par 0,71 miljonu mazāk nekā pagājušā gada pirmajā pusē.

Visvairāk soda naudas ir maksājuši Rīgas reģionā dzīvojošie šoferi - 51,3%, bet vismazāk Vidzemes un Zemgales reģionā dzīvojošie - 41,5%.

Šā gada sešos mēnešos 214 šoferi bija atstājuši ceļu satiksmes negadījuma vietu pēc izraisītas avārijas, taču visus no viņiem izdevies aizturēt. Visvairāk šādu šoferu bijis Kurzemes reģionā, kur avārijas vietu atstājuši 66 transportlīdzekļu vadītāji, kā arī Latgalē - 50 šoferi.

Šā gada pirmajā pusgadā nedaudz pieaudzis to gājēju un velosipēdistu un mopēdistu skaits, kuri pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus. Šogad par dažādiem pārkāpumiem sodīti 19 332 gājēji, kas ir par 1321 vairāk nekā 2011.gada analogā laika posmā.

Savukārt 5245 pārkāpumus izdarījuši velosipēdisti un mopēdisti, kas ir par 95 vairāk nekā pagājušā gada pirmajā pusē.

Turpretim vadītāju izdarīto pārkāpumu skaits šogad samazinājies par 15,7%. Tāpat samazinājums vērojams drošības jostu un aizsargķiveru nelietošanā. Par šiem pārkāpumiem šogad sodīti 17 715 cilvēki, kas ir par 12,4% mazāk nekā pērn šajā laika posmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas