Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Šonedēļ sāks jaunā kanāla LTV3 testa pārraides

Šonedēļ tiks sāktas jaunā kanāla LTV3 testa pārraides Latvijas Televīzijas (LTV) tehnoloģijās un pēc diviem mēnešiem paredzēts sākt testus izplatītāju platformās, biznesa portālam Nozare.lv pastāstīja LTV pārstāve Aija Krolle.

Patlaban jaunā kanāla darba nosaukums esot LTV3, un attiecīgi tikšot izveidots arī kanāla zīmols.

Kanāls LTV3 tikšot pārraidīts ārpus Latvijas teritorijas, izmantojot interneta platformu. Latvijas teritorijā kanālam esot iespējami arī citi izplatīšanas veidi, norādīja Krolle.

Komentējot jaunā LTV3 kanāla saturu, Krolle paskaidroja, ka kanāla saturs tiks veidots, sākotnēji iekļaujot programmā LTV veidotās pārraides, kā arī LTV arhīva raidījumus un mēģinot sabalansēt auditorijas intereses ar sabiedriskā medija misiju.

Programmā tikšot iekļauti gan LTV1, gan LTV7 oriģinālraidījumu atkārtojumi, gan arhīvi, kā arī reģionālo televīziju raidījumi un neatkarīgo producentu raidījumi, kuru izmantošanai LTV ir šādas tiesības.

Kanāls tiek veidots, izmantojot esošos resursus, un tā izstrādei "nav tērēts neviens lats", sacīja Krolle. Šāda kanāla esamība ļaus arī efektīvāk izmantot esošos LTV resursus, palielinot izveidoto raidījumu izmantošanas un demonstrēšanas iespējas, piesaistot tiem jaunas auditorijas.

"Mēs centīsimies šo kanālu uzturēt ar minimālu peļņu un kanāla tiešos ienākumus maksimāli ieguldīt kanāla attīstībā," piebilda Krolle.

LTV cer uz ieņēmumiem pēc iespējas ātrāk. Situāciju atvieglojot tas, ka speciāls budžets līdz šim kanālam nav bijis nepieciešams un tā izmaksas neveidos papildus apgrūtinājumu LTV budžetam.

Sākumā kanālu vadīšot Daina Markova, kas ir LTV1 kultūras, bērnu un izklaides raidījumu satura redaktore. Lai nodrošinātu kanāla darbību, plānota viena ētera darbinieka slodze.

Ārpus Latvijas robežām kanāls būšot maksas, savukārt Latvijas teritorijā tikšot ieviesta abonementa maksa. Naudas iekasēšanai no skatītājiem tiks izmantota elektroniska norēķinu kārtība.

"Internets ir kļuvis par nozīmīgāko datu pārraides platformu, un jau patlaban LTV1 un LTV7 redzami Lattelecom interneta televīzijā," sacīja Krolle.

Kā ziņots, intervijā Latvijas Radio raidījumam Krustpunktā LTV ģenerāldirektors Edgars Kots pastāstīja, ka Latvijas LTV būs trešais kanāls - paralēli LTV1 un LTV7 tiek veidots kanāls LTV3.

Komentējot LTV pieejamību internetā ārpus Latvijas dzīvojošajiem, Kots skaidroja, ka to apgrūtina dažādi ar autortiesībām saistīti jautājumi. Tāpēc notiekot darbs pie jaunā kanāla - LTV3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas