Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sprūdža uzņēmums pērn strādājis ar zaudējumiem, aizdevums īpašniekam audzis līdz 347 576 latiem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam piederošais informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA Sensum Solutions pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2011.gada 1.maija līdz 2012.gada 30.aprīlim, strādājis ar zaudējumiem 10 958 latu apmērā, liecina SIA Firmas.lv pieejamais uzņēmuma gada pārskats.

Saskaņā ar to pagājušajā finanšu gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, aizdevums īpašniekam audzis no 258 408 latiem līdz 347 576 latiem. Aizdevums ir bez procentiem un ir atmaksājams pēc aizdevēja pieprasījuma, teikts dokumentā.

Sensum Solutions apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 647 695 lati, kas ir par 36% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, kad tas bija 475 485 lati.

Saskaņā ar gada pārskatu ieņēmumi no apkalpošanas līgumiem bija 292 433 lati, ieņēmumi no konsultācijām un klientu apmācībām - 209 607 lati, ieņēmumi no licenču pārdošanas - 117 124 lati, bet citi ieņēmumi - 28 531 lats.

Kā liecina dokuments, uzņēmums ir koriģējis iepriekšējā finanšu gada rādītājus. Nepareizas faktu interpretācijas dēļ iepriekšējā finanšu gada pārskatā konstatēta kļūda - darījums, kas bija grāmatots 2010.finanšu gada, tika anulēts, līdz ar to veikti labojumi, kā rezultātā peļņas rādītājs palielināts no 1788 latiem līdz 60 702 latiem.

Saskaņā ar gada pārskatu uzņēmuma ilgtermiņa kreditoru summa bija 17 584 lati, bet īstermiņa - 332 160 lati. Tai skaitā parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem veidoja 174 685 latus, nodokļi un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas - 120 139 latus, aizņēmumi no kredītiestādēm - 25 292 latus.

Dokuments arī liecina, ka atlīdzība par darbu valdes locekļiem veidoja 3600 latus.

Vidējais uzņēmumā nodarbināto skaits bija seši.

Vadības ziņojumā norādīts, ka nākamajā finanšu gadā, kas rit patlaban, paredzēta biznesa restrukturizācija ar mērķi paaugstināt darba efektivitāti un nodalīt uzņēmuma tirgus daļu starp valsts un privātā sektora klientiem. Ņemot to vērā, uzņēmums paredz būtisku apgrozījuma kritumu, bet, neskatoties uz to, tiks ievērojami samazinātas fiksētās izmaksas, kas nodrošinās peļņu.

Jau ziņots, ka 2012.gadā tika veikta Sensum Solutions restrukturizācija, tam atstājot grāmatvedības un uzņēmumu resursu vadības sistēmas HansaWorld izplatīšanas tiesības valsts uzņēmumu sektorā, bet Sprūdžam pastarpināti piederošajai SIA hansaworld.lv, kas izveidota 2012.gada februārī, nodotas izplatīšanas tiesības privātā kapitāla uzņēmumiem.

Sprūdžs pārskatu apstiprinājis šā gada 23.janvārī.

Uzņēmums pārskatu iesniedza ar kavēšanos. Iepriekš Sensum Solutions valdes loceklis Edgars Kaņepe biznesa portālam Nozare.lv nevēlējās komentēt kavēšanās iemeslus, taču savos izteikumos norādīja uz "cilvēcisku kļūdu". Vēlāk laikraksts Dienas Bizness vēstīja, ka uzņēmums vērsies Finanšu ministrijā, lūdzot izskaidrot, vai tam jāpalielina apliekamais ienākums par procentu maksājumiem par aizņēmumiem, ja tas ir tajā pašā periodā izsniedzis aizdevumu dalībniekam bez atlīdzības, taču palielinājis apliekamo ienākumu par negūto atlīdzību saskaņā ar tirgus cenām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas