Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Stājies spēkā spriedums par vairāk nekā viena miljona latu piedziņu no Pulkinenas un Barševska

Stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedums par 1 099 540 latu parāda piedziņu no uzņēmējiem Irēnas Pulkinenas un Oskara Barševska, kā arī Pulkinenas maksātnespējīgā uzņēmuma International development group.

Kā liecina informācija tiesu portālā www.tiesas.lv, spriedums stājās spēkā 31.janvārī.

Jau ziņots, ka prasība tika apmierināta pilnībā pērn 27.decembrī. Tiesvedība šajā lietā sākās 2010.gadā, kad sākotnēji ar prasību tiesā vērsās Parex banka. Tomēr AS Reverta vēlāk savas prasījuma tiesības šajā lietā bija cedējusi. Tās tika cedētas Pulkinenas vīram Esko Pulkinenam.

Prasība tiesā tika iesniegta izsniegtā kredīta un procentu līgumsoda piedziņai.

Aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka Pulkinena bija plānojusi Rīgā, Daugavas krastā, Ķengaraga ielā pie Dienvidu tilta, izveidot veselības centru, kurā izmantos ķīniešu tradicionālās medicīnas metodes. Projektu bija paredzēts izstrādāt International development group sadarbībā ar Lielbritānijas uzņēmumu Napier Alistair Graham un kompāniju no Ķīnas - Jilin.

2007.gada maijā International development group par četriem miljoniem eiro (apmēram 2,8 miljoniem latu) nopirka īpašumu Daugavas krastā, Ķengaraga ielā pie Dienvidu tilta, ņemot Parex bankā kredītu - 1,4 miljonus eiro (0,98 miljonus latu) un 1,3 miljonus eiro (0,91 miljonu latu) - īpašuma iegādei.

Toreiz Pulkinena norādīja, ka 1,3 miljoni eiro (0,91 miljons latu), kas bija paredzēti īpašuma iegādei, tika pilnībā atmaksāti, bet ar Parex banku tika veiktas pārrunas par iespēju neatmaksāto kredīta daļu 0,98 miljonu latu apjomā pagarināt uz pieciem vai vismaz trim gadiem.

"Neviens investors nevēlas riskēt, investējot divus miljonus eiro (aptuveni 1,4 miljonus latu) ēkas rekonstrukcijas projektā, un uzņemties līdzatbildību par kredīta atmaksu, ja banka pagarina kredītlīgumu uz vienu gadu, paceļot esošo kredītprocentu dubultā no 2,5% uz 5% mēnesī un vēl prasot papildu nodrošinājumu," toreiz atzina Pulkinena.

Kā liecina Firmas.lv informācija, International development group tika reģistrēts 2006.gadā, uzņēmuma īpašniece ar 40% kapitāldaļu ir Irēna Pulkinena, 50% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Lielbritānijā reģistrētam uzņēmumam Napier Alistair Graham un 10% kapitāldaļu - Jānim Seilim. Uzņēmuma valdē iepriekš darbojās arī Barševskis.

2010.gada vasarā uzņēmumam tika pasludināta maksātnespēja, un process vēl arvien turpinās.

Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 1846 lati, savukārt 2010.gadā tas bija 32 973 latu apmērā. Tikmēr uzņēmumam pagājušajā gadā bija 154 708 latus lieli zaudējumi, bet 2010.gadā - 703 239 latu zaudējumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas