Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Starptautisko skolu darbību turpmāk regulēs atsevišķs likums

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja Starptautisko skolu likumu, kas paredz atsevišķā tiesību aktā regulēt starptautisko skolu darbību.

2018.gadā veiktas izmaiņas Izglītības likumā attiecībā uz izglītības ieguves valodu Latvijas vispārējās izglītības programmās. Taču starptautiskajām skolām ir nepieciešams atsevišķs regulējums, lai noteiktu atbilstošus šo skolu darbības nosacījumus. Līdz ar šo likumu iecerēts veicināt starptautisko sadarbību ar izglītību saistītos jautājumos.

Jaunais likuma projekts paredz noteikt izveides un darbības juridisko ietvaru tām izglītības iestādēm, kuru galvenais darbības veids ir starptautiski atzītu vispārējās izglītības programmu īstenošana.

Likumprojekta anotācijā tā autori norādījuši, ka līdz ar regulējumu iecerēts nodrošināt vispārējās izglītības pieejamību Latvijā ārvalstu un starptautisko organizāciju, it īpaši Ziemeļatlantijas līguma organizācijas un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu bruņoto spēku militārpersonu, ES institūciju, diplomātiskā un konsulārā dienestā nodarbināto personu bērniem.

Likumprojekta autori pauž, ka pirmā privātā izglītības iestāde Latvijā, uz ko var attiecināt apzīmējumu "starptautiskā skola", ir izveidota 1992.gadā. Patlaban šādas iespējas īsteno sešas privātās izglītības iestādes. Pakāpeniski, palielinoties Latvijas starptautiskās sadarbības apjomam un ārvalstu uzņēmumu un starptautisko organizāciju pārstāvniecību skaitam Latvijā, audzis arī pieprasījums vispārējās izglītības iegūšanai svešvalodās.

Pašlaik visās minētajās izglītības iestādēs ir licencētas arī Latvijas vispārējās izglītības programmas, tostarp pirmsskolas izglītības programmas, teikts likumprojekta anotācijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas