Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Stopiņu novada Sauriešu dīķos konstatēts vēžu mēris

Pēc vietējo iedzīvotāju informācijas saņemšanas Valsts vides dienesta (VVD) inspektori apskatīja Stopiņu novada Sauriešu karjera dīķus un konstatēja tur masveida vēžu bojāeju, portālu Diena.lv informēja Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes direktora vietnieks Nikolajs Liskins.

Kopā ar Pārtikas un veterinārā dienesta Ziemeļpierīgas pārvaldes darbiniekiem tika noķerti dīķos dzīvojošie vēži. Bioloģiskie paraugi tika nogādāti institūta BIOR dzīvnieku slimību diagnostikas laboratorijā. Izmeklējuma rezultātā vēžiem tika konstatēta slimība - vēžu mēris, kas izsauca masveida bojāeju. Vēžu mēris novājina saimnieka organismu, palēnina augšanu, pazemina produkcijas kvalitāti, rada masveida bojāeju. Vēžu slimības nav bīstamas patērētājam, tās mazina tikai pašu vēžu aizsardzības spēju un produkcijas kvalitāti.

Taču vēžu mēris ļoti viegli izplatās, ja vēžus un zivis, vai zvejas rīkus pārvieto no ūdenstilpes, kur konstatēta slimība, uz citām ūdenstilpēm. Sakarā ar to VVD rekomendē makšķerniekiem neķert un nepārvietot zivis mājas dīķos un citās ūdenstilpēs no Stopiņa novada Sauriešu dīķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas