Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Stradiņa slimnīca iegādājusies pērn skandālu izraisījušo operāciju bloka aparatūru

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca par spīti finansiālām grūtībām tomēr iegādājusies Kardioloģijas centram paredzēto medicīnisko aparatūru, kas pērnā gada nogalē izraisīja nopietnu skandālu, trešdien vēsta LNT ziņas.

Pērn decembrī Stradiņu slimnīcas valde pauda pārsteigumu par tai piegādāto nepilnu miljonu latu vērto operāciju zāles iekārtu, jo ar valdi šis pirkums finansiāli smagajā situācijā nebija saskaņots. Par to rājienu saņēma Sirds ķirurģijas centra vadītājs Romāns Lācis, bet Kardioloģijas centra vadītājam Andrejam Ērglim tika izteikta piezīme.

Aparatūru tika nolemts nodot atpakaļ piegādātājam, taču tagad daļa no iekārtu kastēm jau atkal ir slimnīcā un gaida, kad tiks pārbūvēta operāciju zāle.

"Tā iekārta ir vajadzīga ne jau tāpēc, lai spodrinātu slimnīcas spalvas, tā ir vajadzīga pacientiem," skaidroja Stradiņa slimnīcas valdes loceklis Raimonds Bricis.

Piegādātājs operāciju zāles iekārtas cenu samazinājis par gandrīz 10%, un panākta vienošanās, ka par pirkumu tiks samaksāts trīs gadu laikā.

Vienlaikus raidījums vēsta, ka, pēc Stradiņa slimnīcas aplēsēm, pacientu ārstēšana līdz gada beigām tai varētu radīt līdz trīs miljoniem latu lielus zaudējumus, jo ar viena pacienta ārstēšanai atvēlēto summu - 244,3 latiem - kvalitatīvu medicīnisko palīdzību bieži vien nevarot sniegt. Pagaidām gan Stradiņi papildu finansējumu nav lūguši un arī citu slimnīcu mediķu protesta akcijās piedalīties neplāno.

Jau vēstīts, ka Stradiņa slimnīcas valde pagājušā gada decembrī atstādināja Romānu Lāci no Sirds ķirurģijas centra vadītāja amata ar pamatojumu, ka viņš pārkāpis iekšējās kārtības noteikumus, dodot mutvārdu piekrišanu 875 tūkstošus latu vērtas hibrīdoperāciju zāles iekārtas pasūtīšanai bez slimnīcas valdes akcepta. Pēc apstākļu noskaidrošanas viņam izteica rājienu un atjaunoja amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas