Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Stradiņa slimnīcā veikta unikāla pleiras audzēja operācija

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsti ceturtdien veikuši unikālu operāciju - ekstrapleirālu pulmonektomiju ar perikarda un diafragmas rezekciju pleiras mezoteliomas jeb pleiras ļaundabīga audzēja ārstēšanai, informē slimnīcas pārstāve Ieva Stibe.

Sarežģītās operācijas laikā diafragma un perikards jeb sirds somiņa tika atdalīti un aizvietoti ar speciāliem implantiem. Operācija ilga piecas ar pus stundas. To veica ārstu komanda, kurā piedalījās plaušu ķirurgi Ainis Pirtnieks, dr.Jeļena Grušina-Ujumaza, anestezioloģe-reanimatoloģe Anete Šlēziņa, konsultēja kardioloģe Milāna Zabunova. Operācijas veikšanai tika pieaicināts arī Rīgas Austrumu slimnīcas Tuberkulozes un plaušu slimību centra plaušu ķirurgs Māris Apšvalks.

"Audzējs progresējis divu gadu laikā, paciente saņēmusi arī ķīmijterapiju, tomēr sekmīgai ārstēšanai bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Šāda operācija ir liels izaicinājums ķirurgam, jāiegulda liels sagatavošanās darbs. Paciente, kas ir aktīvā darbspējīgā vecumā, šobrīd jūtas adekvāti pēcoperācijas periodam," norāda Stradiņa slimnīcas plaušu ķirurgs Ainis Pirtnieks:

Savukārt anestezioloģe-reanimatoloģe Anete Šlēziņa uzsver: "Tas ir komandas darbs, kas prasa nopietnu sagatavošanos un koordināciju gan ārstu vidū, gan sadarbību ar citiem iesaistītajiem dienestiem, piemēram, Asins dienestu. Man personīgi kā jaunajai ārstei tas bija arī liels profesionāls izaicinājums, tāpēc vēlos pateikties vecākajiem kolēģiem un Anestezioloģijas nodaļas vadītājam dr.Jānim Nemmem par uzticēšanos un atbalstu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas