Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvē rupjas novirzes no normas; darbi apturēti

Jau vairākas dienas Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas būvlaukumā ir klusums, jo konstatēti būtiski un iespējami bīstami defekti, otrdienas vakarā ziņoja TV3 ziņas.

Rīgas pilsētas būvvalde apturējusi jaunā korpusa būvniecības darbus, jo konstatētas rupjas novirzes no normas - nesošo konstrukciju, kā arī vertikālo kolonnu deformācija jeb izliekumi, kam pie vainas varētu būt vai nu nepareizi būvdarbi vai slikti materiāli, skaidrojis būvvaldes vadītājs Ingus Vircavs. Pašlaik līdz nākamajai ceturtdienai tiks vētīta būvdarbu dokumentācija, tad tiks lemts, ko darīt tālāk.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) atzinis, ka slimnīcas kapitāla daļu turētājam - Veselības ministrijai - par radušos likstu bijis zināms jau gada sākumā, taču publiski tas nav teikts. Belēvičs atzinis, ka pie vainas varētu būt laikapstākļi būvdarbu laikā - nolijušais lietus sasalis.

Gadījumā, ja būs nepieciešama nesošo konstrukciju nomaiņa, celtni vajadzēs pārprojektēt, kas varētu paildzināt būvdarbu termiņu.

Savukārt būvsabiedrības SBRE pārstāvis TV3 uzsvēra, ka sarunā ar konstruktoriem secināts, ka "nekas nost nav jājauc", taču radušās novirzes no normas tiks rūpīgi izvērtētas.

Pērn 21.novembrī uz vairākām nedēļām slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas celtniecības darbi jau tika pārtraukti, jo SBRE objektā nebija nodrošinājis atbildīgo būvdarbu vadītāju.

Jaunā korpusa pirmās kārtas kopējais finansējums ir 74 890 870 eiro, no kura 24 076 323 eiro ir piesaistītie līdzekļi no ERAF. Būvniecībai slimnīca izmanto arī valsts galvoto aizdevumu, un, sākot no 2012. gada, kredīta atmaksai no slimnīcas budžeta tiek izlietoti aptuveni 3 200 000 eiro gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas