Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Straujuma: Ar budžetu vēlētājus neesam piekrāpuši

Sagatavojot un pieņemot nākamā gada valsts budžetu, vēlētājus neesam piekrāpuši, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Viņa atzina, ka sagatavotais budžeta projekts ir labs un ar to ir izdevies izpildīt visu, ko koalīcijas partijas priekšvēlēšanu gaisotnē vēlētājiem ir solījušas. "Mēs neesam vēlētājus piekrāpuši. Tas nebija vienkārši," budžeta sagatavošanas procesu komentēja premjerministre.

Tāpat viņa pauda gandarījumu, ka budžets ir sagatavots īsā laika posmā, turklāt šodien valdībā pieņemts bez finanšu ministra Jāņa Reira (Vienotība) klātbūtnes, kurš ir devies komandējumā uz Briseli. Tas ir pirmais gadījums, kad budžets valdībā apstiprināts bez finanšu ministra, piebilda valdības vadītāja.

Kā galvenās lietas nākamā gada budžetā viņa minēja sociālo un nacionālo drošību, minimālās algas palielināšanu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšanu par vienu procentpunktu, kā arī budžeta deficīta saglabāšanu 1% apmērā ar tendenci turpmāk tam samazināties. Tāpat uzteicama esot Latvijas Pašvaldību savienības nostāja, piekrītot parakstīt vienošanās un domstarpību protokolu.

Jau ziņots, ka valdība otrdien atbalstīja valsts budžeta projektu, līdz ar to nākamā gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi prognozēti 7,253 miljardi eiro, bet izdevumi - 7,471 miljards eiro.

Konsolidētais budžets ietver valsts pamatbudžeta un valsts speciālā budžeta summu, izslēdzot no ieņēmumu un izdevumu daļas savstarpējos pārskaitījumus starp šiem budžetiem.

Salīdzinājumā ar 2014.gada plānu nākamā gada budžetā paredzēts ieņēmumu palielinājums par 208,6 miljoniem eiro un izdevumu kāpums par 283,3 miljoniem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas