Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Straujuma izveidojusi kandidātu sadalījumu, partneri nepiekrīt; iespējamā IZM vadītāja - Čigāne

Kā iespējamā kandidāte uz izglītības un zinātnes ministra amatu tiek minēta deputāte Lolita Čigāne (Vienotība), trešdien vēsta Latvijas televīzija (LTV).

Savukārt veselības ministra amatam izskatīta Nacionālās apvienības Visu Latvijai - Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) pārstāvja bijušā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Dzintars Mozga kandidatūra.

Viens no klupšanas akmeņiem trešdienas sarunās par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā bijusi atbildība par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), norāda ziņu aģentūra LETA. VARAM, kuru patlaban vada nacionālās apvienības NA pārstāvis, savā pārziņā vēlas iegūt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). 

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) trešdien piedāvāja partneriem savu redzējumu par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā un ministru amata kandidātiem, tomēr partneri tam nepiekrita. Straujuma oficiāli nenosauca iespējamos ministru amata kandidātus. Tāpat partijas publiski nenosauca tās jomas, par kurām nav panākta vienošanās.

Saskaņā ar Straujumas piedāvājumu Vienotībai jaunajā valdībā pienāktos premjera amats, kā arī atbildība par Finanšu ministriju, Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī Satiksmes ministriju. Attiecīgi premjera pienākumus turpinātu pildīt Straujuma, finanšu ministrs jaunajā valdībā būtu Jānis Reirs, ārlietu ministrs - Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs - Rihards Kozlovskis, bet satiksmes ministrs - Anrijs Matīss.

ZZS tika piedāvāts pārraudzīt Aizsardzības ministriju, Labklājības ministriju, Zemkopības ministriju, ko turpinātu vadīt pašreizējie ministri - attiecīgi Raimonds Vējonis, Uldis Augulis, Jānis Dūklavs. Vēl Straujuma piedāvāja ZZS uzņemties atbildību par Ekonomikas ministriju, ko varētu vadīt Dana Reizniece-Ozola. Tāpat šī politiskā spēka pārstāvis varētu uzņemties Saeimas priekšsēdētāja amatu.

NA saskaņā ar Straujumas piedāvājumu arī jaunajā valdībā turpinātu vadīt Kultūras ministriju, Tieslietu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kā arī uzņemtos atbildību par Veselības ministriju. Šīs ministrija attiecīgi varētu vadīt Dace Melbārde, Dzintars Rasnačs, Kaspars Gerhards un Mozgis.

Koalīcijas partneri šādam piedāvājumam nepiekrita, taču vienojās neatklāt tās jomas, par kurām vienošanās netika panākta. Piektdien, 17.oktobrī, plānota nākamā koalīcijas partiju tikšanās, kurā iecerēts turpināt diskusiju par jaunās valdības izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas