Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Straujuma: Politiķu paziņojumi raisa izbrīnu

Ar valdības veidošanu saistītie politiķu paziņojumi nereti raisa izbrīnu, šorīt Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā Rīta panorāma atzina Ministru prezidente, potenciālā jaunās valdības veidotāja Laimdota Straujuma (Vienotība).

Viņa uzsvēra, ka pirmdien no rīta visas trīs pašreizējās valdošās koalīcijas partijas - Vienotība, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) - vienojušās, ka koalīcija netiks paplašināta. Līdz ar to premjerministre nevarēja komentēt ZZS līdera Augusta Brigmaņa pirmdienas paziņojumu par to, ka ZZS neiebilst pret Latvijas Reģionālās apvienības (LRA) ņemšanu koalīcijā, bet pagaidām pret to iebilst tikai Vienotība.

"Vakar no rīta visas trīs partijas vienojās, ka mēs veidojam koalīciju no trīs partijām. Es neesmu personīgi saņēmusi citu ziņu ne no vienas, ne otras, ne trešās koalīcijas partijas, līdz ar to nevaru komentēt, ko pēc tam viens vai otrs politiķis runā," Rīta panorāmā sacīja Ministru prezidente.

Vaicāta, vai tādējādi ZZS paziņojums neraisa izbrīnu, Straujuma atzina, ka viņai "daudz kas raisa izbrīnu no tā, ko politiķi ik pēc mirkļa paziņo".

Kā ziņots, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Brigmanis vakar dažas stundas pēc koalīcijas tikšanās norādīja, - ja notiktu izšķiršanās, vai aicināt koalīcijā LRA, tad ZZS neiebilstu pret šo soli.

Vaicāta par Inta Dāldera (Vienotība) iespējamo atkāpšanos no strādāšanas Saeimā, bet došanos pie Valda Dombrovska uz Briseli, Straujuma atzīst kā iespējamu. "Tas ir iespējams, jo Dombrovskis šobrīd veido savu biroju un grib, lai ar viņu kopā strādātu cilvēki no Latvijas. Tā būtu iespēja mūsu cilvēkiem iesaistīties Briseles darbos un Dombrovskis neizslēdz, ka viens no tiem varētu būt tieši Dālderis," norāda Straujuma.

To, ka Dāldera vietā ar "mīksto" mandātu varētu iekļūt Vienotības līdere Solvita Āboltiņa, potenciālā jaunās valdības veidotāja Straujuma neizslēdz, jo "ja Āboltiņa iekļūs Saeimā, kāpēc gan ne, jo kā partijas vadītāja viņa var vadīt frakciju."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas