Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Strīds ap un par ministrijām turpinās

Partijas Vienotība dome sestdien vienojusies uzticēt partijas valdei pieņemt lēmumu par ministriju sadali un ministru kandidātiem jaunajā valdībā, vienlaikus paužot nostāju, ka Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) nevajadzētu uzticēt ministrijas, kas līdz šim bijušas citu koalīcijas partneru pārraudzībā.

Vienotības domes vadītāja Sandra Kalniete uzsver, ka padome paudusi neizpratni, neapmierinātību un satraukumu par ZZS nekonstruktīvo pozīciju, prasot, lai tās pārziņā nodod kādu bijušās Vienotības un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) vadītās ministrijas.

Dome arī spriedusi, cik lielā mērā ZZS sadarbības partijas Latvijai un Ventspilij līderis Aivars Lembergs varētu būt ietekmējis šo procesu.

Kalniete arī piebilda, ka partijas dome nākamajā valdībā kopā redz tikai Vienotību, ZZS un NA.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš aicinājis topošās koalīcijas partijas līdz nākamajai trešdienai, 29.oktobrim, vienoties par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, žurnālistiem pēc tikšanās ar prezidentu sacīja Vienotības līdere Solvita Āboltiņa. "Ja šāda vienošanās netiek panākta, jārēķinās ar to, ka tas ir pierādījums tam, ka šī koalīcija nespēj attaisnot vēlētāju doto uzticību," pauda Āboltiņa.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) jau piedāvājusi savu topošās valdības modeli, par kuru 22.oktobrī informēts arī Valsts prezidents. Tomēr vienošanās koalīcijā par to vēl nav panākta.

Saskaņā ar Straujumas piedāvājumu Vienotībai jaunajā valdībā pienāktos premjera amats, kā arī atbildība par Finanšu ministriju, Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Satiksmes ministriju, kā arī Veselības ministriju.

ZZS varētu pārraudzīt Aizsardzības ministriju, Labklājības ministriju, Zemkopības ministriju, Ekonomikas ministriju, kā arī Izglītības un zinātnes ministriju.

Savukārt NA arī jaunajā valdībā turpinātu vadīt Kultūras ministriju, Tieslietu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kā arī uzņemtos Saeimas priekšsēdētāja amatu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas