Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sūdzēsies ST par plānu ieviest socnodokli par bez atlīdzības strādājošajiem valdes locekļiem

Pašlaik top prasības pieteikums Satversmes tiesai, lai nepieļautu likumu, kas paredz sociālā nodokļa maksājumu arī par bez atlīdzības strādājošiem mazo uzņēmumu valdes locekļiem, portālu Diena.lv informēja Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu asociācija.

Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" paredz, ka mazo un vidējo uzņēmumu valdes locekļiem Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu maksājums būs jāmaksā arī par bez atlīdzības strādājošiem mazo uzņēmumu vadītājiem valdes locekļiem. Tādējādi turpmāk viņiem valsts budžetā būs jāiemaksā vismaz 899,98 latu gadā, neatkarīgi no tā, kā attīstās bizness un līdz ar to ienākumi. 

Minētie grozījumi būtiski ietekmēs pašus mazākos uzņēmējus un uzņēmējus iesācējus, it īpaši Latvijas laukos, kur uz doto brīdi jau ir tā zems uzņēmēju aktivitātes līmenis, satraucas asociācijas valdes loceklis Uldis Vītoliņš, vienlaicīgi pieļaujot, ka šādi grozījumi var veicināt jaunu imigrācijas vilni.

"Tas ir nenopietni! Valsts pieņem diskriminējušus noteikumus attiecībā pret uzņēmējiem, turklāt tik lielā steigā. Kā lai mazais uzņēmējs tik īsā laikā spēj saorganizēties, lai šiem jauninājumiem sagatavotos? To, protams, var uzskatīt par tiesiskās paļāvības principu neievērošanu," uzskata Vītoliņš.

Pašlaik ir sagatavota arī vēstule visām Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām ar lūgumu neakceptēt grozījumus likumā attiecībā uz mazo un vidējo uzņēmumu valdes locekļiem, vienlaicīgi arī piebilstot, ka uzņēmēji un tos pārstāvošās sabiedriskās organizācijas ir apņēmības pilnas pret šādu lēmumu aktīvi cīnīties, tai skaitā sadarbībā ar Indras Dogādovas advokātu biroju gatavojot un sniedzot prasības pieteikumu Satversmes tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas