Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Svētdien novērsti 29 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu

Svētdien, 12.novembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 29 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu, aģentūru LETA informēja robežsardzē.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 438 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 412 cilvēki.

Terehovas, Grebņevas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, un vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Ukrainas, vienam Krievijas un vienam Izraēlas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām - vienam Igaunijas, vienam Krievijas, vienam Indijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām - septiņiem Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Lietuvas, diviem Uzbekistānas un vienam Igaunijas pilsonim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas