Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Talsu novadā pie Vandzenes deg mežs vairāk nekā četru hektāru platībā

Talsu novadā pie Vandzenes deg mežs 4,23 hektāru platībā, liecina Valsts meža dienesta (VMD) publicētā informācija mikroblogošanas vietnē Twitter.

Dienestā informē, ka ugunsgrēks ir ierobežots, bet dzēšanas darbi turpinās.

VMD pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban dienestam ir aizdomas, ka ugunsgrēka cēlonis ir neuzmanīga rīcība ar uguni. Ugunsgrēks noticis mitrajā, kurā, visticamāk, ogots un izmests izsmēķis.

Tāpat dienestā piebilda, ka ugunsgrēka vieta ir nomaļa, tāpēc dzēšanas darbos piedalās tikai VMD personāls. Dzēšanas darbus apgrūtina arī biezais kūdras slānis, kura dēļ degšana notiek uz leju.

VMD informēja, ka notikuma vietā strādā 20 VMD darbinieku un tiek izmantotas piecas autocisternas. Vienlaikus ūdens ņemšanas vieta dzēšanas darbiem atrodas mežā, piecu kilometru attālumā, kas kopā ar vēju, kas sāk pieņemties spēkā, rada papildu sarežģījumus dzēšanas darbiem.

Jau ziņots, ka 2023.gada pirmajā pusgadā Latvijā dzēsti kopumā 508 meža ugunsgrēki, izdegot 607 hektāriem meža zemes platības, tostarp 105 hektāriem jaunaudžu un 362 hektāriem īpaši aizsargājamo dabas teritoriju.

VMD uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem. VMD misija ir rūpēties par atbildīgu meža izmantošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas