Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

TAVA izsludinātajam studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursam iesniegti 32 darbi

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) izsludinātajam studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursam iesniegti 32 darbi, aģentūru LETA informēja TAVA direktora pienākumu izpildītāja Inese Šīrava.

Darbu izvērtēšana un uzvarētāju paziņošana notiks mēneša laikā. Par uzvarētājiem tiks nominēti trīs no iesniegtajiem darbiem, sacīja Šīrava.

Konkursa darbu iesniegšana noslēdzās 30.oktobrī.

Kā ziņots, TAVA izsludinātā "Studentu zinātniski pētniecisko darbu 2015.gada konkursa" mērķis ir atbilstoši "Latvijas tūrisma mārketinga stratēģijā 2010.-2015.gadam" noteiktajām prioritātēm un attīstības virzieniem veicināt Latvijas tūrisma nozarei nozīmīgu jautājumu pētīšanu, inovatīvu ideju attīstību, kā arī tūrisma mērķa tirgu izpēti. Konkurss arī veicinās tūrisma produktu analīzi, attīstību un virzīšanu tirgū, moderno tehnoloģiju risinājumu attīstību tūrisma nozarē, iesaistīs studentus un augstākās izglītības iestādes nozīmīgu tūrisma nozares jautājumu risināšanā, aģentūru LETA iepriekš informēja TAVA sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Briede.

Konkursam darbus varēja iesniegt Izglītības un zinātnes ministrijas akreditēto augstāko izglītības iestāžu zinātniski pētniecisko darbu autori. Konkursā tika gaidīti maģistra, bakalaura un studiju darbi.

Pieteiktie darbi tiks vērtēti pēc sešiem galvenajiem kritērijiem - darba tēmas oriģinalitāte, problēmas un pētāmā jautājuma formulējums un pamatojums, atbilstība konkursa mērķim, pētāmās problēmas aktualitāte tūrisma nozarē, mērķa, pētāmā jautājuma, darba uzdevumu saskaņotība, informācijas avotu vispusīgums un plašums, autora patstāvīgais pētījums un spriedumi.

Darbus vērtēs arī pēc kritērijiem - rezultātu analīze, interpretācija, loģiski slēdzieni, secinājumi, priekšlikumu lietišķums, inovatīvas, jaunas un vērtīgas idejas, attīstības perspektīvas. Konkursā tiks vērtēts arī darba vizuālais noformējums, valoda, datu interpretācija un darba rezultātu praktiskā lietojamība TAVA darbībā un aktivitāšu īstenošanā, iepriekš informēja Briede.

Konkursa uzvarētājus noteiks TAVA vadītāja izveidota komisija. Uzvarētāji tiks paziņoti TAVA mājaslapā un informēti personīgi.

Konkursa godalgoto vietu ieguvēji balvā iegūs dāvanu karti atpūtai Latvijā, diplomu par godalgoto vietu konkursā un iespējas prezentēt konkursa darbu tūrisma nozares pasākumos. Konkursa balvas tiek piešķirtas darba autoram un darba vadītājam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas