Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Tiesā nonāk daļa Latvenergo amatpersonu krimināllietas

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Vidzemes priekšpilsētas tiesai nosūtījis daļu tā dēvētās Latvenergo amatpersonu krimināllietas.

Ģenerālprokuratūras Sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Šēnberga informē, ka tiesai 9.novembrī nodotajā lietā apsūdzības celtas trīs valsts amatpersonām. Viena persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma (KL) 219.panta otrās daļas par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā. Savukārt vēl divas amatpersonas apsūdzētas gan pēc minētā panta, gan pēc KL 326.panta pirmās daļas par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos.
Apsūdzētie savu vainu neatzīst.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, šīs trīs amatpersonas ir bijušā Latvenergo prezidenta Kārļa Miķelsona toreizējais vietnieks Aigars Meļko, kā arī kādreizējais AS Sadales tīkls valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa toreizējais vietnieks Andrejs Stalažs.

Kā ziņots, korupcijas apkarotāji 2010.gada jūnijā aizturēja piecas valstij piederošā Latvenergo vadošas amatpersonas aizdomās par kukuļņemšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un naudas atmazgāšanu. Toreizējais Latvenergo vadītājs Kārlis Miķelsons ir viena no augstākajām amatpersonām, kādas Latvijā jebkad aizturētas aizdomās par korupciju.

Pamatlieta 2012.gada rudenī tika nodota prokuratūrai, taču medijos jau 2012.gada pavasarī noplūda tās ietvaros noklausīto telefonsarunu ieraksti. Aizdomās par šo noplūdi tiek turēts nu jau bijušais KNAB izmeklētājs Ruslans Balakleiskis.

KNAB lūdzis saukt pie kriminālatbildības kopumā 17 personas saistībā ar amatpersonu kukuļošanu Latvenergo realizētajos Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) un Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) rekonstrukcijas projektos.

(pievienota 3.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas